Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
1v

Ny Elm-sågning efter allvarlig skada: "Nu får det vara nog!"

Foto: Bildbyrån

ALLSVENSKAN

Ny Elm-sågning efter allvarlig skada: "Nu får det vara nog!"

1v

Rasmus Elm sågade nyligen Kalmar FF:s konstgräsplan och då svarade kommunen genom att säga att den "håller bra klass".
Under tisdagens träning på planen blev KFF-spelaren Johan Stenmark svårt knäskadad.
"Nu får det vara nog!", reagerar Elm på Twitter. 

Annons

Kalmar FF har tillgång till en konstgräsplan precis bredvid deras hemmaarena Guldfågeln Arena. Planen kallas för Gasten och är starkt kritiserad. Bland annat sågades den rejält av KFF:s store stjärna Rasmus Elm i mitten av februari.

Det är katastrof, så är det. Det märks framför allt nu när man varit iväg och spelat på jättefina gräsplaner och så kommer man hem till den här dörrmattan, sa han då till Barometern och pekade bland annat på att planen sliter på spelarna som använder den.

Efter den sågningen svarade Per-Ola Johansson, enhetschef på Kalmar kommuns kultur- och fritidsförvaltning, så här via Barometern:

- Den är inte alls dålig. Det gjordes en besiktning hösten 2016 och Gasten håller bra klass enligt den undersökningen.

Men under en tisdagsträning på just Gasten skadades Kalmar FF:s 18-årige talang Johan Stenmark allvarligt. Han fastnade med foten i konstgräsplanen, rapporterar Barometern. Enligt sjukgymnasten Kjell Svensson är planen en av orsakerna till skadan.

- Det är en komponent, så är det, säger Svensson till Barometern.

KFF har uttryckt en önskan om att byta ut mattan på Gasten och ordföranden Mattias Rosenlund vill se en förändring till nästa försäsong.

I det här fallet är det i första hand synd om Johan. Unga spelare som han, Herman Hallberg och Calle Johansson ska inte behöva lägga sig på operationsbordet med den här typen av skador i så unga år. Så här kan vi inte ha det en vinter till. Vi ska göra allt vi kan för att få till en förändring, säger Rosenlund till Barometern.

Hur Rasmus Elm reagerar på Stenmarks skada? Rejält. På Twitter skriver han:

"Håller verkligen konstgräset på Gasten bra klass? Krävs inte mycket för att se samband med skador! Nu får det vara nog!".

Följ allsvenskan 2017!


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-03-15 kl 06:45
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER