Ny missräkning för Norrköping - föll mot Sirius på hemmaplan

IFK Norrköping stod för en ny missräkning under söndagen.
Peking föll på hemmaplan mot Sirius med 1-0, efter mål av Yukiya Sugita.

IFK Norrköping lyckades endast få med sig en poäng hem från Strandvallen i lagets möte med Mjällby AIF förra helgen. Under söndagen ville de hitta tillbaka till segerspåret när IK Sirius kom på besök till Platinumcars Arena. Sirius ville även de hitta tillbaka till segerspåret efter att ha förlorat hemma mot IFK Göteborg senast.

Men det blev ingen drömstart för Norrköping. Efter bara 25 minuter tvingades stjärnanfallaren, tillika lagkaptenen, Christoffer Nyman utgå skadad efter en situation med Sirius Jamie Roche. Nyman kunde gå av planen på egna ben och ersattes av talangen Darrell Kamdem Tibell.

Matchen i sig bjöd inte på några direkta farligheter. Yukiya Sugita gav gästerna Sirius ledningen tio minuter in i den andra halvleken, när japanen drog till med ett tungt skott på halvvolley från straffområdeskanten. Norrköpingsmålvakten Oscar Jansson kunde inte hålla bollen utanför mål, utan 1-0 letade sig in i nättaket.

1-0 blev sedan slutresultatet och det blev en tung smäll för Norrköping. Efter tolv matcher hittar man sig på elfte plats i den allsvenska tabellen. Sirius, i sin tur, klättrar förbi Norrköping upp till en tionde plats.