TV: AIK sköt Örebro djupare ner i krisen

Örebro tippades i toppen. Efter fem matcher är nu klubben kvar som tabelljumbo i Allsvenskan. Idag blev det förlust borta mot AIK med hela 3-0.
– Det straffar sig att göra misstag, sa tränare Alexander Axen till Cmore efteråt.

Västerås SK

Det är ett pressat Örebro SK som kommer till Nationalarenan i Solna. Laget har haft den sämsta seriestarten sedan 1996 och är allsvensk jumbo.

Redan efter en minut fick Henok Goitom ett jätteläge inne i straffområdet, men stod för en nästintill omöjlig miss.

Efter en halvtimmes spel så blev Nabil Bahoui återigen målskytt i AIK-tröjan. I förra matchen mot Elfsborg gjorde mittfältaren två mål och idag ringde det igen. Mittfältaren kom upp högt på ett inlägg och nickade in ledningsmålet denna gång.

Efter 35 minuters spel så skulle Henok Goitom få sin revansch från sin stora miss. Anfallaren dribblade av två ÖSK-försvarare och sköt sedan in 2-0 till AIK. Ett mycket vackert mål som satte gästerna i en rejäl brygga.

– Vi tog taktpinnen direkt från start, sa Henok Goitom efteråt till Cmore.

I den andra halvleken drog gästernas Daniel Björnquist på sig sitt andra gula kort. Backen tacklade ner Nabil Bahoui utanför straffområdet och fick därför lämna planen.

– Jag tycker att det är svårt att möta AIK med elva spelare, då blir det ännu svårare med tio man, sa Alexander Axen till Cmore efteråt.

Men tjugo minuter kvar av matchen så kontrade AIK in 3-0 genom inbytte Fredrik Brustad. Norrmannen kom fri mot Jansson och placerade bollen säkert vid den bortre stolpen.

Matchen slutade 3-0 till AIK och försätter nu Örebro i en riktig kris.

Publicerad 2015-04-26 kl 20:19