TV: Nykomlingen Örebro vände och vann

Örebro

Nordin Gerzics fötter låg bakom Örebros vändning till 2-1 i Halmstad. Efteråt var han nöjd - och upprörd över dödsmisshandeln i Helsingborg.
-Det är absurt och helt sjukt. Det är katastrofalt. Man blir så ledsen, sade Gerzic.

Tre timmar efter att en människa misshandlats till döds i supporterbråk i Helsingborg började en ny allsvensk fotbollsmatch åtta mil norrut.

-Någon minut innan vi skulle gå in planen fick jag höra att vi skulle ha en tyst minut för att någon blivit mördad i samband med matchen i Helsingborg. Hur sjukt är inte det? Jag vet inte vad jag ska säga, sade ÖSK-mittfältaren Nordin Gerzic.

Hur påverkade detta dig när du skulle gå in och spela match?
-Man blev ju skärrad och det är klart att det påverkade. Att gå på fotboll borde vara det säkraste man kan göra - och så blir en person mördad. Det är katastrofalt. Man blir så ledsen. Jag hoppas bara att de får tag på den som har gjort det, slänger honom i fängelse och aldrig släpper ut honom.

ÖSK-tränaren Per-Ola Ljung sade att det var svårt att genomföra matchen efter vad som hänt i hans förra hemstad.

-Fram till att matchen väl började tyckte jag att det var svårt. Alla är bestörta. En dag som denna ska handla om glädje fullt ut, men nu gör den inte det. Detta var jättetragiskt och jag är ledsen.
50 minuter före utsatt avsparkstid fick lagen reda på att matchen trots allt skulle bli av.

-Vi var också beredda på ett beslut som skulle inneburit något annat, sade Ljung.
Halmstad tog logiskt ledningen när Kristinn Steindorsson kilade in från sin högerkant och sköt exakt med vänstern. Målet kom på tilläggstid i första halvlek. Så långt var HBK ensamt om att skapa målchanser.

På 90 minuter fick ÖSK iväg tre bollar mot Halmstads mål. Två gick in - en hörnnick av Shpetim Hasani och ett vackert volleyskott av Mohammed Saeid.

Nordin Gerzic slog hörnan som gav kvittering i slutsekunderna av första halvlek. Han skickade också iväg frisparken som bäddade för Saeids segermål.

Efter en hel försäsong med IFK Göteborg lånades Gerzic häromdagen hem till ÖSK igen.

-Jag har bara gjort en riktig fotbollsträning med laget, men jag tycker att jag tog tag i bollen bra och var lugn och sansad. Och så här bra har jag inte känt mig i kroppen sedan 2010.
Halmstads tränare Jens Gustafsson:

-Jag tror att vi hade varit besvikna om vi hade fått oavgjort. Nu förlorade vi och det spär på besvikelsen enormt. Men i stort är jag väldigt nöjd med hur vi uppträder såväl offensivt som defensivt.