TV: ÖSK manglade ett tamt Elfsborg

Örebro

Publiken hann knappt sätta sig i Örebro, förrän hemmalaget hade en tvåmålsledning mot Elfsborg i söndagens allsvenska möte. Ett försprång som formlaget ÖSK sedan förvaltade väl och vann med hela 5—1.

Redan efter sju minuters spel hade Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard tvingats hämta ut två bollar ur sitt mål. Marcus Pode prickade in 1—0, efter en känslig assist av Daniel Sobralense.

Det andra målet bjöd Ellegaard på, när han slog en dålig passning rakt på Karl Holmberg, som inte gjorde något misstag.

Örebro kom till spel utan avstängda trion Nordin Gerzic, Ahmed Yasin och Alhassan Kamara. Viktiga kuggar under höstens klättring i allsvenskan, men trots deras frånvaro fungerade Örebromaskineriet bra.\~

Elfsborg hämtade sig en aning efter katastrofstarten, men Oscar Jansson i hemmamålet var alert på de avslut som nådde honom.

Efter paus flyttade gästerna upp mer folk offensivt, en satsning som gav resultat när mittfältsgeneralen Anders Svensson reducerade med halvtimmen kvar att spela.

Ett mål som skulle kunna få ÖSK att darra, men i stället för att backa visade laget upp sin målfarlighet — tre gånger till.\~Marcus Pode sköt 3—1 via ribban. Daniel Gustavsson fixade 4—1 och Mohammed Saeid fastställde slutresultatet.

Publicerad 2014-10-05 kl 15:06