TV: Pode gjorde näst snabbaste målet NÅGONSIN

Örebro

Ett ledningsmål efter åtta sekunder hjälpte inte Örebro på Gamla Ullevi.

Häcken tog över helt efter paus och vann säkert med 4—1.

- De får alldeles för enkla mål, sade Örebrotränaren Alexander Axén.

Marcus Podes 1—0 till Örebro efter åtta sekunders spel på Gamla Ullevi var årets snabbaste mål i allsvenskan, och det näst snabbaste genom alla tider.

Häcken tycktes inte vara på plats mentalt när domaren Markus Strömbergsson blåste igång matchen. Örebro gick rakt framåt med bollen. Nordin Gerzic gav den till Marcus Pode, som sköt nära höger stolpe från cirka 20 meter.

Snabbt jobbat, men alltså inte rekord. Daniel Mendes sköt 1—0 för Kalmar mot Helsingborg efter bara sex sekunder 2010.

Podes mål blev startskott för en stund av ovanligt offensiv fotboll, med målchanser åt båda håll.

- Första halvlek var svängig. Det kunde stått 4—4, sade Alexander Axén.

Häcken kvitterade

Så långt gick det nu inte. Men Martin Ericsson kvitterade i tolfte minuten, sedan Kari Arkivuo passat från kortlinjen. Lite senare sköt Häckens Björn Anklev i stolpen.

Efter paus fick Häcken ett tidigt ledningsmål, i andra halvleks tredje minut. Alexander Jeremejeff höll sig framme och petade in 2—1 på ett inspel från Martin Ericsson. I 57:e minuten sköt René Makondele 3—1 via en försvarare, i ett läge där Häcken helt tagit över matchen.

- Vi har lite för dåligt försvarsspel generellt. Det är något vi måste, måste jobba med, sade Örebrotränaren.

- Efter 2—1 såg det för taffligt ut. Häcken kunde gjort hur många mål som helst, kändes det som.

En del att fundera på

Alexander Axén tog över som ansvarig tränare i Örebro när Peo Ljung avgick under VM-uppehållet. Han har en del att fundera på. Örebro har nu åtta matcher i rad utan seger i allsvenskan, och sjunker allt lägre i tabellen. En sak man jobbat med är att hålla ihop laget bättre. Det gick kanske inte så bra mot Häcken.

- När vi gick ut med bollkallarna såg det bra ut, sade Axén syrligt.

Kollegan Peter Gerhardsson i Häcken hade desto mer att glädjas åt. Inte minst det första allsvenska målet för 20-årige anfallaren Alexander Jeremejeff, som ersatt Moestafa El Kabir när denne flyttat till Saudiarabien och Carlos Strandberg är småskadad.

- Han är på plats och gör mycket av det taktiska som vi vill, säger tränaren om Jeremejeff.

Publicerad 2014-07-13 kl 20:01