Avspark om:  

Juventus - Napoli, TV4 Sport & Fotbollskanalen.se

Darijan Bojanic i duell med IFK Göteborgs Daniel Sobralense.
Darijan Bojanic i duell med IFK Göteborgs Daniel Sobralense.

Östers talang jagas av MFF och HIF

Östers Darijan Bojanic har verkligen visat framfötterna i år. Detta har lockat intresse från italienska och holländska klubbar, men även från MFF och HIF.

– Fortsätter han så här är det stor chans för bud redan i sommar, säger agenten Patrick Mörk till Kvällsposten.

Helsingborgs tränare Roar Hansen har kallat honom för den mest talangfulle spelaren han tränat. Östers 18-årige talang har väckt intresset hos såväl europeiska klubbar som allsvenska toppklubbar.

– Min agent har bekräftat att det finns klubbar som är ute efter mig. Själv kan jag bara fokusera på Öster just nu, säger Bojanic till Kvällsposten.

Hans agent, Patrick Mörk, medger att svenska toppklubbar jagar Bojanic men att han har som policy att inte nämna klubbar vid namn.

– Det har gått fort för Darijan. Han har spelat väldigt bra på slutet och det har fått stort genomslag. Man kan väl säga att det har gett lite "wow-känsla" bland storklubbarna, förklarar Patrick Mörk.

Det som talar emot en flytt till Malmö och Helsingborg är att klubbarna har ekonomiska problem och kommer få det svårt att köpa mittfältaren från Öster som vill ha ordentligt betalt för sin talang.

– I och med att fönstret inte har öppnat ännu så räknar jag med att klubbarna kommer att följa honom de närmsta veckorna. Men fortsätter han så här är det stor chans att det kommer ett bud redan i sommar, säger Patrick Mörk till Kvällsposten.

 

EMIL ANDERSSON

+ Textstorlek
Publicerad 2013-06-29, kl 23.19