Östersunds dystra hemmaform fortsätter - föll mot nykomlingarna

Östersund har inte vunnit hemma på Jämtkraft Arena på tio månader.
Det gjorde laget heller inte under måndagen när gästande Mjällby vann med 0-1.

I den sjätte omgången av allsvenskan tog Östersunds FK emot Mjällby på Jämtkraft Arena. När elvorna blev officiella stod det klart att ÖFK:s tränare Ian Burchnall genomförde en ändring jämfört med den senaste mot Kalmar. Det var Kalpi Ouattara som klev in i backlinjen och Ludvig Fritzson som flyttades till bänken. Samtidigt gjorde Mjällbys tränare Marcus Lantz flera ändringar. Hela fem stycken sett till senaste matchen.

Hemmalaget ÖFK skulle komma tidigt styra bollinnehavet men hade svårt att spela igenom motståndarnas täta försvarslinje där Kadiri tappade bollen i flera uppspel. Resten av andra halvlek skulle mer eller mindre bestå av ett ställningskrig där båda lagen försökte etablera ett anfallsspel. 0-0 i halvtid.

I den andra halvleken skulle gästande Mjällby ta ledningen. I den 73:e matchminuten fick David Löfquist en boll i straffområdet som han förvaltade på bästa sätt. Med ett distinkt skott sköt han in ledningsmålet för gästerna.

Östersund låg därefter på för ett kvitteringsmål men Mjällby stod starka och efter tre tilläggsminuter valde Victor Wolf att blåsa av matchen.

ÖFK: Keita, Hörberg, Sonko Sundberg, Isherwood, Haugan, Ouattara, Ssewankambo, Colkett, Amin – Kroon, Kadiri.

Mjällby: Johansson – Löfgren, Björkander, Agardius – Nilsson, Gustavsson, Löfquist, Batanero, Jeahze – Bergström, Ogbu.