PROFFSKOLLEN: Läckra mål av Gerndt, Petter Andersson och Wernbloom

Petter Andersson gjorde karriärens kanske snyggaste mål. Gerndt satte två i Holland och en svenskdoldis presenterade sig för sin rumänska publik.

NORGE

Erdin Demir, Brann 19/0
Demir spelade från start mot Viking (förlust 1-2) men förde en tämligen anonym tillvaro. Han kom till ett bra skottläge i den 51:a minuten men skottet gick över men det var också praktiskt taget allt som Demir företog sig med under matchen. Han byttes ut i den 84:e minuten med 4/10 i betyg av VG.

Markus Jonsson, Brann 17/1
Skadekänning håller alltjämt Jonsson borta från spel. Missade helgens match mot Viking på bortaplan (förlust 1-2).

Andreas Landgren, Fredrikstad 26/1
Fredrikstad vann med 4-2 hemma mot Odd Grenland. Landgren spelade från start och hela matchen. I den första halvlekens sista matchminut slog han ett inlägg som lagets österrikiske anfallare Martin Pusic kunde göra 3-0 på. 5/10 i betyg hos VG.

Pontus Engblom, Haugesund 10/2
Engblom var rejält på alerten under den första halvleken men kom bort allt mer i matchen och byttes ut i den 68:e minuten. Redan i den andra matchminuten hade han en chans att göra 1-0 i bortamatchen mot Ålesund. När Ålesund hade gjort 1-0 i den elfte minuten var Engblom nära att kvittera minuten senare men nicken gick tätt utanför ena stolpen. 4/10 i betyg av VG för hans tid på planen i matchen som slutade 2-2.

David Myrestam, Haugesund 8/2
Satt hela matchen på avbytarbänken när Haugesund spelade 2-2 borta mot Ålesund.

Maic Sema, Haugesund 23/2
Utanför matchtruppen mot Ålesund.

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0
Alltjämt utanför A-truppen.

Johan Andersson, Lilleström 25/2
Spelade från start mot Stabaek (seger 6-0) men var rejält anonym och kom inte till en enda rejäl målchans. Byttes ut i den 69:e minuten med betyget 4/10 hos VG.

Fredrik Stoor, Lilleström 19/0 (utlånad från Vålerengen)
Tillbaka i startelvan när Lilleström vann med 6-0 mot Stabaek. Stoor spelade hela matchen och gjorde en stabil match utan att utmärka sig speciellt. 5/10 blev betyget hos VG.

Mattias Moström, Molde 25/5
Moström var nära att göra sitt sjätte mål för säsongen när han fick ett friläge mot Benny Lekström i matchen mot Tromsö. Lekström fick en hand på bollen men styrde den i stolpen. 6/10 i betyg hos VG på Moström som spelade hela matchen som slutade 1-1.

Ole Söderberg, Molde 6/0, 2 hållna nollor
Tillbaka på avbytarbänken hos Molde just som han fick stå några matcher i följd och gjort riktigt bra ifrån sig och sett ut som han tagit över som förstemålvakt. Fick se Espen Bugge Pettersen släppa ett mål förbi sig mot Tromsö.

Mattias Andersson, Odd Grenland 12/1

Har haft problem med skador under säsongen och är för tillfället utanför Odds matchtrupp.

Daniel Örlund, Rosenborg 28/0, 12 hållna nollor
Släppte in två mål när Rosenborg förlorade med 1-2 Strömsgodset. Det andra målet blev kontroversiellt där Peter Kovacs gjorde målet men Razak Nuhu störde Örlund och formligen täckte bort Örlund från att kunna rädda bollen. Massiva protester efter målet men det godkändes. 5/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 26/4
Avstängd mot Strömsgodset.

Rade Prica, Rosenborg 25/10
Tionde målet för säsongen för Prica och det gör att han nu fyra säsonger i följd har gjort tvåsiffrigt antalet mål i Tippeligaen. Målet mot Strömsgodset kom i den 64:e minuten och betydde 1-0. Han sköt ett kraftfullt skott med vänstern och bollen gick som en missil in i det bortre hörnet bakom Strömsgodsets målvakt. Men ledningen stod sig bara i tre minuter innan Strömsgodset utjämnade till 1-1.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 23/0
Rese i försvaret och nickade bort mycket av det som Hönefoss skickade in mot straffområdet. 5/10 blev betyget hos vg.no.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 17/3
Raskaj spelade från start och under hela matchen när Sandnes Ulf nådde 1-1 mot Hönefoss.

Benny Lekström, Tromsö 19/0, 9 hållna nollor
Mardrömsstart för Lekström mot Molde i helgen. Redan i den fjärde minuten gjorde han en tabbe när han skulle göra ett uppspel och slog bollen rakt på Daniel Chukwu, som tackade och tog emot och satte 1-0. Lekström spelade sedan upp sig och stod för flera fina parader. Insatsen i början av matchen satte dock ned hans betyg och fick nöja sig med 4/10 i betyg.

Marcus Sahlman, Tromsö 9/0, 3 hållna nollor
Skadad och borta säsongen ut.

Fredrik Björck, Tromsö 27/2
Björck spelade stabilt och framförallt gjorde han en viktigt pondusmässig insats när Jo Inge Berget höll på att bli helt frispelad i den 15:e minuten. Björck grep in i exakt rätt ögonblick och fick ut bollen till inkast. 5/10 i betyg hos VG.

Björn Andersson, Viking Stavanger 11/1
Tillbaka på avbytarbänken hos Viking men inget inhopp när Viking vann med 2-1 mot Brann.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 7/0
Precis som Björn Andersson fick Ingelsten sitta hela matchen på avbytarbänken.

Daniel Arnefjord, Ålesund 23/6
Skadad och borta resten av säsongen.

Samuel Dirscher, Alta, 9/0, 2 hållna nollor
Dirscher fick släppa en boll förbi sig när Alta förlorade med 0-1 borta mot Strömmen.

Jacob Nilsson, Alta 22/0
Ingen Nilsson synlig i Altas matchtrupp när Alta mötte Strömmen och förlorade med 0-1.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 29/3
Dimitriadis spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet när Sandefjord förlorade med 0-1 mot Hödd.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 10/2
Skadeproblem gör att Fagerberg är utanför Horsens matchtrupp för tillfället.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 11/0, 4 hållna nollor
En tumskada ser ut att hålla Wiland borta resten av höstsäsongen som avslutas 9 december för FCK:s del.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 13/0
Bengtsson spelade från start och under hela matchen och hjälpte laget att hålla nollan när FCK vann med 2-0 borta mot AGF Århus.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 9/0
Satt hela matchen på Midtjyllands avbytarbänk när laget vann med 3-1 borta mot Ålborg.

Petter Andersson, FC Midtjylland 11/2
Andersson spelade från start och gjorde matchens första mål redan i den tolfte minuten mot Ålborg. Hans mål lade grunden till lagets 3-1-seger. Han byttes ut i den 81:a minuten efter en mycket storstilad insats.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 5/0
Platsar för tillfället inte hos Nordsjälland.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Långtidsskadad och väntas inte göra comeback förrän efter nyår.

Andreas Johansson, Odense 14/1
Odense vann med 3-0 mot Bröndby på bortaplan. Han höll sig utanför målprotokollet under de 90 minuter han spelade.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 16/2
Nära tredje målet för säsongen för Sandberg när Veststjälland förlorade med 1-2 mot Köge. I den 55:e minuten nådde ett inkast Sandberg som tog emot bollen med ryggen mot målet. Han vände om på en femöring och sköt ett skott som gick hårfint över ribban. Han byttes ut i den 87:e minuten.

Mattias Unkuri, Hobro 5/0
Hobro mötte AB Köpenhamn förra helgen och då fick Unkuri chansen från start. Han fick dock inte slutföra matchen, då han byttes ut i den 75:e minuten mot Mads Laudrup. Unkuri hann också dra på sig ett gult kort under den tid han var inne på planen. I helgen blev det förlust med 1-2 borta mot Lyngby. Huruvida Unkuri deltog i den matchen hoppas vi kunna presentera i nästa veckas proffskoll.

Tim Markström, FC Fredericia 4/0, 1 hållen nolla
Tillbaka på avbytarbänken när Fredericia vann med 5-1 mot Hjörring.

Lucas Ohlander, Brönshöj 6/0
Inledde på avbytarbänken mot AB Köpenhamn. Hoppade in i den andra halvleken och var nära att avgöra matchen när han fick bollen till sig efter att Brönshöj jobbat sig fram på högerkanten och bollen slagits in mot Ohlander i mitten men avslutet gick utanför.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 2/0
Utanför startelvan när Anderlecht vann med 5-0 mot Gent i onsdags. Samma sak mot Mechelen i helgen. 90 minuter på avbytarbänken i båda matcherna.

Behrang Safari, Anderlecht 6/0
Utanför matchtruppen mot Gent i onsdags. Spel från start men byttes ut i den 77:e minuten mot Mechelen. Blev varnad i den 70:e minuten.

Michael Almebäck, Club Brügge 7/0
Utanför matchtruppen mot Lierse i onsdags. 90 minuter på avbytarbänken när Club Brügge förlorade med 0-1 mot Zulte Waregem.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Ännu inte fullt återhämtad efter den operation han genomgick i våras.

Magnus Eriksson, Gent 4/0
Byttes in i den 69:e minuten men utan förmåga att förändra matchbilden när Gent förlorade med 0-5 mot Anderlecht i onsdags. Utanför matchtruppen mot Genk (förlust 1-2).

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 13/1
Var på avbytarbänken från start mot Genk i onsdags. Byttes in med 20 minuter kvar och spelade fram Luis Seijas till dennes 2-0-mål i den sista matchminuten. Den insatsen hjälpte dock inte honom in i startelvan, då han var på avbytarbänken från start också i helgen mot OH Leuven. Denna gång hoppade han in i den 68:e minuten men satte inga spår i matchbilden denna gång.

Patrick Amoah, White Star 11/3
Fanns med från start och spelade hela matchen när White Star förlorade med 2-3 mot 14:e placerade Visé. White Star har ändå ledningen i den belgiska andraligan med tre poängs marginal.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 10/4
Ajax mötte Vitesse på hemmaplan och förlorade med 0-2. Sana spelade från start men fick inte slutföra matchen, då han byttes ut i den 65:e minuten.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 11/1
Spelade hela matchen mot VVV Venlo (förlust 1-2) utan att utmärka sig nämnvärt.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
På avbytarbänken under hela matchen mot VVV Venlo.

Emil Johansson, Groningen 2/0
Utanför matchtruppen mot NEC Nijmegen, rykten gör gällande att han är på väg hem till Sverige för spel i allsvenskan nästa säsong.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 11/0, 4 hållna nollor
Nordfeldt höll nollan så länge han spelade i helgens match mot PEC Zwolle. Han utgick nämligen i halvtid när Heerenveen ledde med 1-0 efter att tidigare Helsingborgsanfallaren Alfred Finnbogason gjort mål i den 36:e minuten. Matchen slutade till slut med seger, 2-1 för Heerenveen.

Samuel Armenteros, Heracles 10/3
Armenteros spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet och från att bli varnad eller för den delen utvisad när Heracles förlorade med 0-4 mot PSV.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 7/3
Skadad och borta till efter jul. Kanske också en bit in på det nya året.

Karl-Johan Johnsson, NEC Nijmegen 0/0, 0 hållna nollor
Skrev på för den holländska klubben på måndagen och debuterar efter nyår.

Amin Affane, Roda 8/1
Affane fick chansen från start och spelade hela matchen när Roda spelade 0-0 mot Ado den Haag.

Rasmus Bengtsson, Twente 6/0
Spelade hela matchen i Twentes backlinje och hjälpte sitt lag hålla nollan när Feyenoord slogs tillbaka med 3-0.

Marcus Nilsson, Utrecht 3/0
Hjärnskakning stoppade Nilsson från spel mot Willem II.

Johan Mårtensson, Utrecht 3/0
90 minuter på avbytarbänken mot Willem II (seger 5-1).

Alexander Gerndt, Utrecht 9/5
Gjorde två mål mot Willem II efter att ha varit petad från start i matchen. Hoppade in i halvtid.

Denni Avdic, PEC Zwolle 3/0
Utanför Zwolles matchtrupp mot Heerenveen på bortaplan (förlust 1-2).

ENGLAND

Alexander Kacaniklic, Fulham 7/1
Tillbaka i matchtruppen och spelade från start mot Everton. Byttes ut i den 68:e minuten. 7/10 i betyg av Skysports som ansåg att svensken jobbade hårt.

John Guidetti, Manchester City 0/0
Ännu inte redo för comeback. Lånas troligen ut efter nyår.

Sebastian Larsson, Sunderland 9/0
Sunderland förlorade med 0-1 mot Aston Villa. Larsson spelade hela matchen. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Svår dag”.

Jonas Olsson, West Bromwich 9/1
Olsson spelade från start och hela matchen och hjälpte West Bromwich hålla nollan när laget vann med 2-0 mot Southampton. ”Stark insats” i omdöme och 6/10 i betyg av Skysports.

Markus Rosenberg, West Bromwich, 5/0
Satt hela matchen på avbytarbänken när West Bromwich vann med 2-0 mot Southampton.

Martin Olsson, Blackburn 10/0
Spelade från start och hela matchen när Blackburn förlorade med 0-2 mot Crystal Palace.

Marcus Olsson, Blackburn 6/1
Tillbaka i startelvan efter sin skadefrånvaro. Byttes dock ut i den 72:a minuten i matchen mot Crystal Palace som slutade med förlust, 0-2.

Joel Ekstrand, Watford 1/0, lånad från Udinese
90 minuter på avbytarbänken när Watford vann med 2-1 mot Leicester.

Doug Bergqvist, Basingstoke 2/0 utlånad från Aldershot 1/0
Basingstoke mötte Eastbourne och spelade 2-2. Bergqvist fanns med på planen under hela matchen för Basingstoke.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 7/1
För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken när Celtic spelade 2-2 mot Dundee United.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 10/10
Lämnade planen utan att ha gjort mål men däremot fick han titta på domarens röda kort efter en ful eftersläng och riskerar dessutom att bli avstängd i ytterligare matcher.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Skadeproblem stoppar alltjämt Djuric från säsongsdebut.

Emir Bajmari, Monaco 8/1
Monaco nådde 1-1 mot Niort på bortaplan. Bajrami utanför matchtruppen och på söndagen var han dessutom ”hemma” i Borås och firade Elfsborgs SM-guld.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 9/0
I onsdags mötte Bologna Juventus och förlorade med 1-2. Antonsson spelade från start och under hela matchen. Det gjorde han även mot Udinese i helgen. Det mötet slutade 1-1 och Antonsson blev dessutom varnad innan matchen var över.

Albin Ekdal, Cagliari 8/1
Helt utanför matchtruppen i onsdags när Siena slogs tillbaka på hemmaplan med 4-2. Ekdal spelade däremot från start i helgen mot Fiorentina i helgen när laget förlorade med 1-4.

Sebastian Eriksson, Cagliari 3/0
Utanför matchtruppen i onsdags mot Siena. Fick hoppa in mot Fiorentina i helgen, då han löste av Andrea Cossu i den 72:a minuten.

Andreas Granqvist, Genoa 9/0
Granqvist figurerade samtliga 90 minuter när Genoa förlorade med 0-1 mot Fiorentina i onsdags. Även i helgen blev det 90 minuters spel för skåningen när det blev förlust med 0-1 mot Siena.

Linus Hallenius, Genoa 1/0
Spelade från start mot Fiorentina i onsdags men gjorde en direkt medioker insats och byttes ut i halvtid. Satt hela matchen på avbytarbänken mot Siena i helgen.

David Löfquist, Parma 0/0
Har varit utlånad till Malmö under hösten 2012. Återvänder till Parma efter nyår 2013.

Mervan Celik, Pescara 4/2
Åter på bänken från start mot Chievo i onsdags men efter två raka matcher utan inhopp blev det ett inhopp i den 62:a minuten. I helgen blev det 90 minuter på avbytarbänken mot Parma.

Mathias Ranégie, Udinese 6/1
Inledde 2-2-matchen mot Catania på avbytarbänken. Fick hoppa in i den 68:e minuten men hade svårt att göra något avtryck i matchbilden. Även i helgen blev det ett inhopp för Ranégie, då han byttes in i den 65:e minuten i matchen mot Bologna som slutade 1-1.

Agon Mehmeti, Novara 7/5 (utlånad från Palermo)
Förlust mot Ascoli med 0-2 i tisdags. Mehmeti spelade 90 minuter då och även i helgen spelade han hela matchen när Novara förlorade med 0-1 hemma mot Cittadella.

Marko Mitrovic, Bresica 7/0
Brescia spelade 1-1 mot Cittadella i tisdags. Mitrovic började på avbytarbänken men fick hoppa in sista åtta minuterna. Mitrovic satt hela matchen på avbytarbänken i helgen mot Ternana.

Carlos Garcia, Perugia 0/0
Garcia får vänta på säsongsdebuten.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 5/0

Satt hela matchen på avbytarbänken mot Bayern München (förlust 0-3).

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 1/0
Efter att ha varit ute i ”kylan” i nästan tre månader fick Wendt plötsligt chansen från start och spelade hela matchen när Mönchengladbach spelade 1-1 mot Freiburg.

Branimir Hrgota, Broussia Mönchengladbach 7/0
Utanför Borussia Mönchengladbachs trupp när laget spelade 1-1 mot Freiburg.

Per Nilsson, Nürnberg 8/0
Per Nilsson spelade från start och hjälpte sitt lag hålla nollan mot Wolfsburg (seger 1-0).

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 2/0
Utanför matchtruppen mot Nürnberg.

Mikael Ishak, Köln 4/0
Utanför matchtruppen mot Aalen i helgen, förlust med 0-2 blev det i matchen.

Freddy Borg, Alemannia Aachen 11/1
Aachen spelade 1-1 mot Heidenheim. Borg satt hela matchen på avbytarbänken.

SPANIEN

Daniel Larsson, Valldolid 0/0

Blev på tisdagen klar för den spanska klubben som ligger på åttonde plats i Primera División. Lär dock inte debutera förrän efter nyår.

Olof Mellberg, Villarreal 9/0
Fanns inte med i den matchtrupp som spelade 1-1 borta mot Numancia.

PORTUGAL

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica II 1/0
Satt hela matchen på avbytarbänken, bland annat tillsammans med Elvis när Benficas andralag förlorade med 1-3 mot Sportings Lissabons andralag.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 9/2
Zengin spelade från start men byttes ut med tio minuter kvar när Eskisehirspor vann med klara 4-0 mot Gaziantepspor.

Johan Elmander, Galatasaray 6/3
Skadad och riskerar att bli borta till nyår.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 9/2
Bänkad från start och hela matchen när Genclerbirligi förlorade med 1-2 mot Elazigspor.

Samuel Holmén, Istanbul BB 10/2

1-3 blev det för Istanbul mot Galatasaray. Holmén spelade hela matchen.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 10/0, 3 hållna nollor
Kasimpasa vann med 2-1 borta mot erkänt svårspelade Buraspor. Isakssons nolla var intakt nästan hela första halvlek då Pablo Batalla spräckte den på stopptid i den första halvleken. Han fick dessutom titta på domarens gula kort i den sista matchminuten.

Emir Kujovic, Kayserispor 3/0
Tillbaka i matchtruppen men 90 minuter på avbytarbänken när Kayserispor vann med 3-0 mot Karabukspor.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 11/2
Andra målet för säsongen för Wernbloom när han höll sig framme på en målvaktsretur på två minuters stopptid i derbyt mot Lokomotiv Moskva. Knappt 12000 åskådare bevittnade derbyt och Wernbloom spelade hela matchen.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 12/2
Elm och Wernbloom ser ut att följas åt när det gäller gjorda mål. Mot Lokomotiv Moskva var det Elm som inledde målgörandet med sitt 1-0-mål i den 29:e minuten. Spelade precis som Wernbloom hela matchen.

Kim Källström, Spartak Moskva 6/1
Spartak Moskva kravlade sig upp på fjärde i tabellen via 5-0 borta mot Krylja Sovetov på bortaplan. Källström spelade hela matchen och var också med i förarbetet till lagets 2-0-mål som Nicolas Pareja gjorde i den 38:e minuten.

UKRAINA

Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 7/0
90 nya minuter för Svensson när Tavriya förlorade med 0-2 mot Dynamo Kiev.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 13/2
Mötte Basel i helgen och det blev förlust med 0-2 för Young Boys. Farnerud spelade som brukligt hela matchen på lagets mittfält.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
Bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 5/2
Dacia vann med 1-0 mot Olimpia i helgen. I skrivande stund har vi inte några uppgifter kring Sows eventuella medverkan i matchen. Vi hoppas kunna redovisa det i nästa veckas proffskoll.

KROATIEN

Tibor Cica, NK Zagreb 1/0 (utlånad från Cesena)
Ingen Cica synlig i matchtruppen mot Rijeka i helgen.

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Ceahlaul 10/2
Andra målet för säsongen för Lukanovic när han fick chansen mot Vaslui på bortaplan. Han tog sitt lag tillbaka i in i matchen via ett reduceringsmål till 2-3 men det blev förlust med 2-4. Lukanovic spelade hela matchen.

MALTA

André Grabowski, Floriana 0/0

USA

Markus Holgersson, New York Red Bull 31/3
Slutspel i MLS och New York mötte Washington på bortaplan på Robert F Kennedy Stadium. Mötet slutade 1-1 och Holgersson spelade hela matchen.

Adam Johansson, Seattle Sounders 21/0
Seattle inledde slutspelet i MLS med att spela 0-0 mot Real Salt Lake. Johansson spelade hela matchen.

Christian Wilhelmsson, LA Galaxy 5/1
LA Galaxy förlorade med 0-1 mot San Jose i den första matchen av två mellan lagen i MLS-slutspelet. ”Chippen” satt hela matchen på avbytarbänken.

Publicerad 2012-11-06 kl 17:46

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.