Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
10v

Rosenberg om MFF-spelarnas kritik mot Kuhn: ”Alla tycker väl ungefär samma sak”

Foto: Scanpix

Försök igen

ALLSVENSKAN

Rosenberg om MFF-spelarnas kritik mot Kuhn: ”Alla tycker väl ungefär samma sak”

10v

Markus Rosenberg säger att Malmö FF:s spelare tar det lugnt med att kritisera Allan Kuhn efter Pa Konates och Franz Brorssons utspel, men också att det finns något vettigt i kritiken. 
- Efter att Pa (Konate) var ute och pratade så tror jag nog att alla har förstått att det räcker.

Annons

Efter att Allan Kuhn fick sparken från Malmö FF har både Franz Brorsson och Pa Konate riktat hård kritik mot sin forne tränare, bland annat för hans otydlighet och för att han inte spelade tillräckligt med de yngre spelarna. Efter MFF:s första träning för 2017 så kommenterade lagkaptenen Markus Rosenberg situationen.

- Av allt som har hänt efteråt är det väl bara en intervju från Pa (Konate), och sedan har väl alla hållit ganska låg profil och alla tycker väl ungefär samma sak.

- Efter att Pa var ute och pratade så tror jag nog att alla har förstått att det räcker liksom. Vi hade ett bra år med Allan som kunde ha blivit mycket bättre, men det hade också kunnat bli sämre. All respekt för honom och nu har vi en ny tränare i Magnus (Pehrsson), punkt slut. 

Rosenberg pekar också på att han vill ha en annorlunda roll jämfört med 2016, och då vara närmare mål. Pehrsson säger att han räknar med Rosenberg i en sådan roll, men han och spelarna har bara träffats ett fåtal gånger än så länge.

Rosenberg gillar ändå hur mycket som är identiskt på planen när det gäller val av spelare.

- Just nu är det fantastiskt, fått behålla alla spelare utom en. Lite annorlunda med de andra åren, får vi behålla alla så är jag jättenöjd.

Tycker du det behövs något nytt?
- Nej, vi behöver inte ha in någonting. Om ingen försvinner så är jag jättenöjd. Fantastisk trupp med jäkla bredd.

De 1500 MFF-supportrarna på premiärträningen höll upp en banderoll där de visade att de vill ha föreningens 20:e SM-guld i år: "Vinnarkulturen sitter i betongen - I år tar vi guld för tjugonde gången"

- Det har väl aldrig varit något annat budskap inför en säsong i Malmö FF, så det är inga konstigheter.

Se allsvenskans årskrönika 2016 i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-01-10 kl 20:20
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER