Häcken vann mot Jönköpings Södra.
Matchen slutade 6-1.

Premiärerna i superettan och allsvenskan är uppskjutna till följd av coronaviruset, men Jönköpings Södra och Häcken fortsätter hålla igång och de ställdes under lördagen mot varandra i en träningsmatch.

Det blev en ensidig historia, och Häcken spelade ut sitt fulla register.

Redan efter sju minuter tog Hisingslaget ledningen. Daleho Irandust slog in en hörna mot den bortre stolpen och där befann sig Gustaf Nilsson, som nickade in 1-0.

Efter 25 minuters spel utökade också Häcken sin ledning. Ahmed Yasin fick bollen vid straffpunkten och rullade sedan enkelt in 2-0.

Häcken var dock inte nöjt där. Med dryga tio minuter slog Ramus Lindgren en hög genomskärare till en djupledsspringande Godswill Ekpolo. Ekpolo avslutade, men J-Södra-målvakten Anton Cajtoft räddade backens försök. Returen gick ut till samme Ekpolo, som spelade till Patrik Wålemark. Han gjorde inget misstag. 3-0.

J-Södra hann reducera innan den första halvleken var över. Edin Hamidovic frispelade Eric Omondi och kenyanen rundade Peter Abrahamsson och placerade in 3-1.

Häcken replikerade omedelbart på J-Södras reducering då Alexander Faltsetas bara någon minut senare placerade in 1-0 utanför straffområdet.

I den andra halvleken fortsatte Häcken att trycka på, och göra mål. Efter dryga 55 minuters spel slog Adam Andersson in ett inspel till Erik Friberg, som befann sig i straffområdet och stötte in 5-1.

Med dryga 20 minuter kvar av matchen fick Häcken straff. Den förvaltade Daleho Irandust på bästa sätt. 6-1, och det blev också matchens slutresultat.

Häckens startelva: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Faltsetas - Irandust, Wålemark, Yasin - Nilsson.

Publicerad 2020-03-21 kl 14:58