Sju mål i galen match - Häcken sänkte Sirius med sista sparken

Målvakten utvisad och en insläppt kvittering i 95:e minuten.
Då avgjorde Even Hovland för Häcken mot Sirius efter Tommi Vaihos svaga ingripande.
- Jag får väl tacka keepern för att jag fick göra det målet, säger Hovland till Discovery+ efter 4-3-segern.

Se TV4-Sporten med bilder från matchen ovan.

Halmstads BK

Häcken gick in som klar favorit till lördagens hemmamatch mot Sirius och gick ifrån till en programenlig 2-0-ledning efter 18 minuter sedan skytteligaledaren Alexander Jeremejeff och Oscar Uddenäs hittat nätet. Aron Bjarnason lyckades därefter reducera till 2-1 innan första halvlek var slut.

Tio minuter in i andra halvlek förändrades förutsättningarna helt när Häcken-målvakten Peter Abrahamsson blev utvisad. Efter att ha rusat ut och stoppat ett avslut fortsatte Abrahamsson utanför sitt straffområde, varpå han räddade ett skott med sin ena arm och fick syna det röda kortet. Jonathan Rasheed hoppade in mellan stolparna.

Drygt tjugo minuter senare kom Sirius kvitteringsmål till 2-2 när Franklin Tebo var olycklig och styrde in Yukiya Sugitas avslut i eget mål bakom en chanslös Rasheed. Häcken lyckades dock återta ledningen när Mikkel Rygaard tryckte dit 3-2 från nära håll i den 86:e minuten.

Men dramat var inte över där. Först kvitterade Christian Kouakou till 3-3 för Sirius i den 95:e minuten - och då trodde alla att matchen skulle sluta oavgjort. Med matchens sista spark lyckades dock Even Hovland avgöra till 4-3 för Häcken efter stor dramatik. Sirius-målvakten Tommi Vaiho agerade tafatt och tappade bollen rakt framför fötterna på Hovland, som bara hade att stöta in bollen i öppet mål från ett par meters avstånd.

- Det är väldigt svårt just nu. Det har hänt så mycket på så kort tid. Surt att förlora på det här sättet, säger Sirius Christian Kouakou till Discovery+ och fortsätter:

- Vi vet att det kommer komma en lång boll. De skarvar den och på något sätt går bollen i mål - ofattbart.

Matchhjälten Even Hovland om det avgörande målet:

- Jag tror att keepern lägger bollen rätt ner på foten på mig så den studsar upp igen och in i mål. Jag får väl tacka keepern för att jag fick göra det målet, säger Häcken-backen och berättar om sina känslor direkt därpå:

- Det var mycket glädje. Extra skönt att vinna det i sista sekunden efter att ha tappat en 2-0-ledning. Men det är inte bra att vi släpper in tre mål.

4-3-segern tar Häcken upp i ny serieledning med tre poäng ner till Hammarby (som har en match färre spelad) och AIK. Sirius ligger på tionde plats.

- Vi har fått en bra start, men det är 20 matcher kvar. Vi har lagt en bra grund för resten av säsongen, säger Hovland.

BK Häcken: Abrahamsson - Totland, Hammar, Hovland, Lund Hansen - Gustafson, Berggren, Rygaard - Bengtsson, Jeremejeff, Uddenäs.

IK Sirius: Vaiho - Björkström, Da Graca, Mathisen - Bjarnason, Roche, Hellborg, Shabani - Zeidan, Kouakou, Karlsson Lagemyr.

Publicerad 2022-05-28 kl 18:56