TV: Sundsvall fortsatt ett spöke för Hammarby

Nio matcher utan seger. Nu är sviten uppe i tio för Hammarby som inte har besegrat Gif Sundsvall sedan 2010.

Senaste gången Hammarby lyckades besegra Gif Sundsvall i en tävlingsmatch var 2010. Sedan dess har det förflutit nio matcher. Ingen av dem har Hammarby mäktat med att vinna.

Nu är de uppe i tio matcher. Under söndagen fick Hammarby med sig 1-1 hemma på Tele 2 Arena och sviten fortsätter sticka i ögonen på Bajen.

Det var en första halvlek där lagen skulle turas om med att skapa ordentligt vassa målchanser.

Det allra vassaste kom dock från de blåklädda norrlänningarna.

Robbin Sellin snodde bland annat åt sig en boll i Hammarbys straffområde - drog målvakt Kristinsson - men Sellin lyckades inte förvalta det utan hamnade på fel fot och fick inte iväg något vettigt avslut.

Sedan skulle Stefan Silva vid upprepade gånger snurra runt i Hammarbys straffområde. Men det var en halvlek som präglades av oskärpa i sista tredjedel.

Hammarbys bästa chans fick en pigg Alex efter att ha läckert blivit serverad av Melker Hallberg. Avslutet från Alex  lyckades Tommy Naurin tippa ut till hörna.

Annars hade också Fredrik Torsteinbö likt Silva sina kreativa raider på sin kant, men inget som ledde till något mål.

Pang skulle det i stället säga sju minuter in i den andra halvleken. Och det skulle vara hemmalaget som skulle smälla in ledningen.

Philip Haglund tog vara på ett Gif Sundsvall slarv mitt i banan avancerade ohotat med bollen och skickade sedan iväg en kanon som rasslade till bakom Naurins nätmaskor.

Men bortalaget skulle repa sig inte långt därefter.

Det gjorde de blott sex minuter senare när Gif Sundsvalls isländske dynamo Runar Mar Sigurjonsson plockade upp en boll från Lars Krogh Gerson och placerade sedan in 1-1 målet.

Ställningskriget fortsatte om chanserna, men fler bollar skulle inte trilla in. Utan Hammarby får snällt vänta till 14 augusti då Bajen vänder norrut till bortamatchen mot Sundsvall.