Thern om Pekings dystra form: "Gäller att vi inte får några jävla gamnackar nu"

HELSINGBORG. IFK Norrköping halkar efter i toppstriden efter 3-2-förlusten mot Helsingborg.
Simon Thern är självkritisk mot laget.
- Hade vi varit sjuhelvetes jävla bra hade vi vunnit, säger han till Fotbollskanalen.

Se Helsingborgs 2-1- och 3-2-mål samt Norrköpings 2-2-mål i Sporten i spelaren.

I en händelserik match på Olympia tog IFK Norrköping ledningen tidigt men hamnade i underläge efter 21 minuter sedan Helsingborg gjort mål efter två straffar. Peking dominerade andra halvlek och kvitterade, men släppte in 3-2 tio minuter innan full tid. Förlusten betyder att sex poäng skiljer till Malmö FF i toppen, och Peking har inte vunnit på fyra matcher.

- Vi har mängder av målchanser och bör vinna matchen, men det är lite stolpe ut. Nu gäller det att vi tar oss i kragen och inte får några jävla gamnackar. Därför vi är tillräckligt för att få ett bättre resultat än att förlora med 3-2, säger IFK:s Simon Thern.

Helsingborgs passade på att kontra när Peking jagade ett ledningsmål i andra halvlek, och Rasmus Jönsson utnyttjade ytorna som uppstod med sitt avgörande mål.

- Jag tycker att de gjorde ett fint mål. Det är klart att om man spelar med så många spelare på offensiv planhalva som vi gör och är i deras straffområde så bör vi kanske toffla dit någon mer boll. Rasmus gör ett fint mål och de ställer om fint. Sådant kommer man alltid släppa in egentligen oavsett vad man gör. Det gör även alla de bästa lagen också. Att vi gick för hårt det tycker jag inte, vi vill vinna alla matcher, säger Simon Thern.

Hemmalagets första straff var inte den självklaraste när Lars Krogh Gerson tacklade Martin Olsson. Den andra blåstes efter hands på Isak Bergmann Jóhannesson.

- Jag lägger ingen vikt vad domarna gör, sådant jämnar ut sig i slutändan. Hade vi varit sjuhelvetes jävla bra hade vi vunnit den här matchen snarare än att två straffar skulle avgöra, avslutar Simon Thern.

Publicerad 2020-08-10 kl 22:08