TV: 19-åringen fixade Häckens seger med två mål

Samuel Gustafsson gjorde som han brukar på Örjans vall — mål som knäcker Halmstad.

Den här gången sköt 19-åringen två när Häcken vann med 4—1.

Hans allsvenska karriär har bara pågått i drygt ett år. Men Samuel Gustafsson har redan skaffat sig en tradition. Varje sommar reser han till Halmstad, gör mål och fixar seger åt Häcken. Alla hans tre allsvenska mål har kommit på Örjans Vall.

Ifjol debuterade han i högsta serien genom att bli inbytt borta mot Halmstad. Efter tre minuter på planen nickade han in matchavgörande 2—0.

På torsdagen fick Samuel Gustafsson spela från start för tredje gången i år — nu på bekostnad av tvillingbrorsan Simon som annars varit ordinarie hela säsongen.

I femte minuten sparkade Samuel in 1—0, framspelad av David Frölund. Häcken fick också god assistans av en sjabblande Rickard Magyar.

Efter en halvtimme lyfte Samuel in 2—0 i en kontring, snyggt framspelad av förre HBK-skyttekungen Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Halmstad slog många slarviga passningar och tappade bollen i farliga lägen och var ineffektiva när de skapade lägen. Häcken visade sina spetskvaliteter och Nasiru Mohammed lekte in två mål i andra halvlek.

Publicerad 2014-08-14 kl 21:27