TV: AIK med i guldstriden efter storvinst mot Sundsvall

AIK har häng på toppen efter en suverän första halvlek mot Sundsvall där Solna-laget tryckte in tre mål.

AIK:s Amine Affane var först ut att testa Gif Sundsvalls målvakt Tommy Naurin, som fick bekymmer med Affanes frispark tidigt i matchen. På returen var Eero Markkanen framme och högg men fick se bollen gå ut över kortlinjen.

Men inom loppet av två minuter slog både Denni Avdic och Amine Affane till för AIK. Duon såg med varsitt mål till att gästerna kunde gå upp i en 2-0-ledning redan efter 19 minuters spel.

AIK dominerade mot ett svagt Sundsvall som efter 36 minuter fick se Eero Markkanen avsluta ett läcker anfall. Den finske anfallarens femte mål för säsongen innebar 3-0.

I den andra halvleken var tempot lite lägre. Det öppnade för Sundsvall som spräckte nollan i den 74:e minuten genom Mauricio Albornoz efter en tilltrasslad situation i AIK:s straffområde.

Men AIK kunde hålla undan och vinna med fina 3-1. I dagsläget har Solnalaget fyra poäng upp till tvåan Norrköping som ställs mot J-Södra senare under eftermiddagen.

Så startar lagen:

Gif Sundsvall: Naurin - Larsson, Danielsson, Albornoz, Olsson - Sellin, Tranberg, Krogh Gerson, Granat - Wilson, Silva

AIK: Carlgren - Sundgren, Väisänen, Karlsson, Johansson, Kpozo - Affane, Ishizaki, Blomberg - Markkanen - Avdic