TV: AIK nära dunderfiasko - räddade upp siffrorna

AIK var på väg mot ett riktigt dunderfiasko då man släppte in tre mål på tjugo minuter mot Vasalund. Man förlorade matchen, men snyggade till siffrorna till 5-4.

Västerås SK

Matchens första målchans komm redan efter tre minuter då Vasalund klev fram på vänsterkanten och provade skott. Hemmalaget träffade ribban och var ypperst nära att ta ledningen tidigt.

Det var också Vasalund som skulle fortsätta starkast i matche och efter 12 minuter skulle också 1-0 komma. Anfallaren Joel Johansson höll sig framme och sköt in ledningsmålet. Bara minuter senare skulle också det andra målet komma för hemmalaget. En frispark utanför straffområdet styrdes in genom Uche Ikechukwu till 2-0.

Efter tjugo minuter skulle även 3-0 komma till hemmalaget som verkligen chockade AIK inledningsvis. Den kvicka yttern Kevin Kabran tog sig runt på kanten och slog ett inlägg mot den bortre stolpen som Joel Johansson kunde skjuta in och göra sitt andra mål i matchen.

- Det är utskåpning, sa C more-experten Anders Andersson efter det tredje målet.

Med fem minuter innan paus skulle AIK-supportrarna få måljubla då Eero Markkanen nickade in reduceringen till 3-1. Men glädjen fick bara vara i en minut innan Vasalund tog vara på Jos Hooivelds svaga försvarsinsats och kunde utöka till 4-1.

Fem minuter in i den andra halvleken så kom också 5-1 till hemmalaget genom ett vackert distansskott.

Minuterna senare skulle Amin Affane presentera sig för AIK-publiken - och som han gjorde det.

Nyförvärvet tog emot bollen en bit utanför straffområdet varpå han läckert skruvade in bollen i bortre krysset. Affane skulle sedan göra ett närmast identiskt mål där han återigen skruvade in bollen i den bortre gaveln. Med tio minter kvar att spela reducerade sedan Daniel Sundgren till 5-4 från straffpunkten och matchen fick en rejäl nerv.

Det blev däremot inga fler mål i matchen utan AIK föll tungt i försäsongsstarten med 5-4 mot sin egen samarbetsklubb.

Se målen i spelaren ovanför.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-01-23 kl 16:25

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.