TV: AIK vann mot Molde - Stamatopoulos hjälte

AIK tog "tre" poäng mot Molde i Dubai under fredagen. De svartgula vann straffläggningen, efter att det stod 1-1 vid full tid.

AIK fick en tung start på matchen. Mittfältaren Ebenezer Ofori tvingades byta efter att ha skadat sig.

Men i den 37:e minuten nickade den norske anfallaren Fredrik Brustad in 1-0 mot Molde. Brustad nådde högst på en frispark och skarvade in ledningsmålet i det bortre hörnet.

I paus stod det 1-0 till AIK. Då byttes Ahmed Yasin och Marko Nikolic ut - och in kom nyförvärven Amin Affane och Eero Markkanen.

I den 77:e minuten gjorde Mohamed Elyounossi 1-1 för Molde. Han tog hand om en retur som AIK:s målvakt Kenny Stamatopoulos släppte efter ett lågt inlägg.

Matchen slutade 1-1 och gick till straffar. Väl där drog AIK det längsta strået. Amin Affane chippade in den avgörande straffen. Straffläggningen slutade 4-2 och hjälte för AIK blev målvakten Kenny Stamatopoulos som räddade två straffar.

Se ett sammandrag från matchen i spelaren ovan.

AIK:s startelva: Kyriakos Stamatopoulos - Daniel Sundgren, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils-Eric Johansson - Ahmed Yasin, Ebenezer Ofori, Anton Salétros, Niclas Eliasson - Fredrik Brustad, Marko Nikolic

Moldes startelva: Andreas Linde - Joona Toivio, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Knut Rindaröy - Thompson Ekpe, Amidou Diop, Agnaldo Moraes - Thomas Amang, Sander Svendsen, Mushaga Bakenga