TV: Allsvenska lagens genrep: Elfsborg förlorade mot Halmstad

På lördagen spelade flera allsvenska klubbar genrep.
Bland annat åkte Elfsborg på stryk av Halmstad medan Kalmar slog Öster på bortaplan.

Se Denni Avdics chippmål mot Djurgården i spelaren ovan.

IFK Göteborg – Örgryte: 1-0

Blåvitt mot Öis i Göteborgsderby på Ullevi. Det slutade med seger för IFK Göteborg med uddamålet 1-0, efter att Robin Söder hittat nätet. Efter matchen fick anfallaren beröm av tränaren Poya Asbaghi.

- Robin Söder gjorde en riktigt bra fotbollsmatch. Han tryckte ned deras backlinje. Han styrde anfallsspelet och fick med sina lagkamrater. Redan innan målet tyckte jag att han var bäst på plan.

Halmstad – Elfsborg: 1-0

HBK, som imponerade i svenska cupen där man bland annat spelade 0-0 borta mot Östersund trots ett stort antal avbräck, och besegrade Sirius på bortaplan, tog en ny skalp på lördagen mot allsvenskt motstånd då man besegrade Elfsborg på hemmaplan med 1-0. Matchens enda mål gjordes av nyförvärvet Sadat Karim.

Örebro SK – Mariehamn: 1-0

Örebro hemmabesegrade finska IFK Mariehamn med 1-0 på Behrn Arena. Segermålet kom inte förrän i matchminut 90 då nyförvärvet Kevin Wright hittade nätet. Wright fintade skott med vänsterfoten och placerade sedan in matchens enda mål med högerfoten i den bortre gaveln.

Öster – Kalmar: 1-2

Öster, som tog sig till en imponerande kvartsfinal i svenska cupen efter segrar mot Malmö och Falkenberg, mötte ytterligare allsvenskt motstånd under lördagen i form av Kalmar FF. Men denna gång förlorade Växjölaget, trots att Kalmarförsvaret bjudit på ett självmål. Papa Diouf och Romario gjorde målen för gästerna.

IK Sirius – IK Frej: 1-1

Nya tränarna Henrik Rydström och Mirza Jelecak genrepade med ett möte med superettanlaget IK Frej, i en match som slutade oavgjort, 1-1, efter ett mål i varje halvlek. Luca Gerbino Polo gav gästerna ledningen i första halvleken efter en kontring innan Stefano Vecchia kvitterade i andra halvleken med ett placerat skott efter en hörna.

AFC Eskilstuna - Djurgården: 3-2

Ett genrep mellan två semifinalister i svenska cupen som slutade målrikt. Djurgården gick upp i en 2-0-ledning efter dubbla mål av Mohamed Buya Turay, men efter det föll Djurgården ihop. Ousmane Camara rullade in reduceringen, Dennis Avdic stod för ett klassmål vid kvitteringen och Kadir Hodzic avgjorde matchen från straffpunkten.

Fredrikstad – Falkenberg: 2-0

Allsvenska nykomlingen Falkenberg genrepade inför premiären i Norge mot Fredrikstad, men förlorade efter två mål i första halvlek. Kjell Rune Sellin gjorde 1-0 efter en kommunikationsmiss i Falkenberg-försvaret innan Maikel Nieves tryckte in en retur för 2-0 strax före paus. Falkenberg tilldömdes en straff alldeles i slutskedet av matchen men Edi Sylisufaj sköt straffen i stolpen och lyckades inte sätta returen.

Publicerad 2019-03-23 kl 18:10