TV: Andra raka segern för Norling efter två målvaktstavlor

Rikard Norling har fått en bra start som tränare för AIK. Under fredagen tog han sin andra raka seger efter att Falkenbergs målvakt Otto Martler stått för två målvaktstavlor i en match som slutade 3-2.

Det var Falkenberg som inledde matchen bäst. Redan i den andra minuten klippte 17-årige yttermittfältaren Jesper Karlsson till från en position vid straffområdeslinjen, och Patrik Carlgren fick sträcka ut rejält vid den bortre stolpen för att rädda.

Men i den 17:e minuten tog AIK ledningen med 1-0 istället. Carlos Strandberg vann en duell efter en långboll och kunde enkelt lobba in bollen i mål sedan Falkenbergs målvakt Otto Martler gett sig ut på en rush utan att hinna fram till AIK-anfallaren.

- Vad gör Martler?! frågade sig C Mores kommentator Patrik Westberg.

Kort efter AIK:s ledningsmål var Jesper Karlsson nära att kvittera, men Patrik Carlgren räddade skottet i stolpen och ut.

I den 39:e minuten nickade Falkenberg in 1-1. På ett skyhögt inlägg (bollen gick utanför bild i C Mores tv-sändning) nådde Thomas Juel-Nielsen högst och skallade in kvitteringen över Patrik Carlgren.

Men precis innan pausvilan bjöd Otto Martler på ännu en målvaktstavla. Den här gången på en hörna. Haukur Hauksson nickade och Martler tappade in bollen via stolpen och in.

- Vad är det för målvaktsspel!? utbrast kommentatorn Patrik Westberg.

I den 53:e minuten utökade AIK till 3-1, genom inlånade Carlos Strandberg. Anfallaren satte sitt andra mål för kvällen och sjunde för säsongen när han fick bollen i djupet, vände runt och rullade in kulan i nätet.

Det skulle dock bli liv i matchen igen. I den 81:e minuten stötte Juel-Nielsen in 3-2 från nära håll, efter fint förarbete av Alexander Jakobsen. Det var mittbackens fjärde mål den här säsongen.

Falkenberg försökte forcera in en kvittering, men lyckades aldrig få in 3-3.

Falkenbergs startelva: Otto Martler - Rasmus Sjöstedt, Tibor Joza, Thomas Juel-Nielsen, Johannes Vall - Jesper Karlsson, David Svensson, Enock Kwakwa, Alexander Jakobsen - Stefan Rodevåg, Zlatan Krizanovic

AIK:s startelva: Patrik Carlgren - Haukur Hauksson, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Daniel Sundgren - Ahmed Yasin, Anton Salétros, Ebenezer Ofori, Niclas Eliasson - Carlos Strandberg, Alexander Isak