TV: Avdic tvåmålsskytt när AIK vann med 4-1 mot Peking

Två topplag på pappret men bara ett lag på planen. Det var total överkörning av AIK när laget idag vann med hela 4-1 över IFK Norrköping på ett iskallt Skytteholm.

Västerås SK

Söndagen fick erfara ett tidigt ”toppmöte” på ett kylslaget Skytteholm mellan de regerande mästarna IFK Norrköping och AIK. Under fjolåret var det gästerna som drog det längsta strået och fick lyfta Lennart Johanssons pokal, men de 2523 åskådarna fick under söndagen istället se ett AIK som greppade tag i taktpinnen direkt från start till mål.

Svartgul dominans från start

Redan från avspark så var det hemmalaget AIK som tog tag i taktpinnen och satte full fart framåt. Bara efter några så slog mittfältare Affane en vacker passning i djupled till en framrusande Fredrik Brustad. Målvakten Andreas Vaikla kom ut sent i situationen och tvingades tackla omkull norrmannen för att förhindra ett baklängesmål. Publiken på det kyldslagna Skytteholm vaknade till liv och ropade efter utvisning, domaren Stefan Johannesson nöjde sig däremot med att ta upp det gula kortet oh varna målvakten.

AIK:s ledningsmål skulle däremot komma efter bara fjorton minuter. En frispark från vänster slagen av Stefan Ishizaki ledade sig förbi hela klungan inne i straffområdet och gick hela vägen in i mål efter att målvakten Vaikla missat bollbanan. Bara tretton minuter senare så var det dags för publiken att få värma sig med ett måljubel igen. I den 27:e matchminuten nådde nyförvärvet Denni Avdic högst på en hörna och nickade in sitt första mål i AIK-tröjan.

Efter de två målen skulle AIK fortsätta dominera och skapa flera kvalificerade målchanser. Bland annat var Fredrik Brustad mycket nära att få göra ett mål med fem minuter kvar av den första halvleken men stoppades snyggt av Vaikla. Men till slut stod in gästerna emot den svartgula pressen utan ett 3-0-mål skulle också komma precis innan paus. Denna gång var det Nicklas Eliasson som snappade upp en passning i straffområdet och placerade in halvlekens tredje mål.

Emir Kujovic med tröstmål i den andra halvleken

Den andra halvan av matchen var bara sex minuter gammal när även 4-0 skulle ramla in. Återigen var det Denni Avdic som fick bollen inne i straffområdet och sköt in sitt andra mål i matchen. Efter det fjärde mål så fortsatte AIK att stå för det mesta av spelet utan att få utdelning på sina chanser. Istället kunde Emir Kujovic sätta dit en reducering i den 87:e minuten och fastställa slutresultatet 4-1.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

AIK:s startelva: Carlgren - Hauksson, Väisänen, Karlsson, Sundgren - Eliasson, Ishizaki, Salétros, Affane - Avdic, Brustad

IFK Norrköpings startelva: Vaikla - Wahlqvist, Fjóluson, Dagerstål, Tkalcic - Bärkroth, Tekie, Sjölund, Traustason - Nyman, Kujovic

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-14 kl 15:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.