TV: Bajen i fortsatt serieledning - körde över BP efter två Khalili-mål

STOCKHOLM. Hammarby leder allsvenskan efter tre omgångar.
Under slog man BP med 4-0, efter två mål av pånyttfödde Imad Khalili.
- Nu får alla de andra klubbarna jaga oss, säger comebackande Erkan Zengin till C More.

Se höjdpunkter i spelaren.

2013 vann han allsvenskans skytteliga, men de senaste åren har varit tunga för Imad Khalili. Under Stefan Billborns ledning har han dock blivit närmast pånyttfödd i Hammarby 2018. 31-åringen har tagit en ordinarie tröja som ytter och efter att ha gjort flera poäng under försäsongen satte han under måndagen två mål i det allsvenska mötet med Brommapojkarna. Målen är Khalilis första i allsvenskan sedan den 17 juli 2016, då han nätade mot Falkenbergs FF.

Hammarby vann mot BP med 4-0 inför 20 630 åskådare på Tele2 Arena och är därmed kvar i serieledning. Laget har full pott, nio poäng, efter tre omgångar.

De grönvita var nära att göra 1-0 redan i den åttonde minuten, då Muamer Tankovic var nära att kunna trycka in 1-0 i öppet mål efter att Mats Solheim petat bollen förbi en utrusande BP-keeper i form av Nikola Petric. Men gästernas Fritiof hann emellan och räddade BP den gången.

I den 25:e minuten kom dock 1-0. Vänsterbacken Neto Borges slog då ett inlägg in i straffområdet som Imad Khalili kom högst på och skarvade in i bortre hörnet. I inledningen av den andra halvleken gjorde sedan samme Khalili 2-0, efter att ha tagit ner en långboll från Jiloan Hamad med högerfoten och därefter avslutat med vänstern på volley.

Nämnde Hamad satte sedan 3-0 för Hammarby, i den 60:e minuten. En långboll rann igenom hela BP-försvaret och gav Hamad ett friläge, varpå han rundade motståndarmålvakten och rullade in sitt femte mål i allsvenskan 2018.

4-0? Det kom i den 77:e minuten. Muamer Tankovic slog en djupledsboll som BP-målvakten Nikola Petric hann först på, men rensade bollen på Pa Dibba och in i mål. Glädjande för Hammarby är också att nyförvärvet Erkan Zengin, som man har haft svårt att få spelklar, gjorde allsvensk comeback för klubben efter att ha fått grönt ljus från Fifa. 32-åringen hoppade in i den 71:a minuten.

- Känns fantastiskt. Det är en fantastisk atmosfär här. Vi spelade bra, som vi gjort de senaste två matcherna. Vi har ett bra spel och kan göra mål. Det känns som vi kan göra mål varje match, säger Erkan Zengin till C More.

- Imad gjorde fantastiska mål. Vi har ett jävla bra lag. Nu ska vi fortsätta så här.

Nu står Hammarby på nio poäng efter tre spelade matcher.

- Det är så här man blir champions. Vi ska bara jobba på.

- Vi har börjat bra, vi måste avsluta bra också. Men det här är jätteviktigt, nu får de andra klubbar jaga oss, säger Zengin.

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

Hammarbys lag: Johan Wiland - Mats Solheim, Björn Paulsen, David Fällman, Neto Borges - Jeppe Andersen (Kennedy Bakircioglu 65), Serge-Junior Martinsson Ngouali - Imad Khalili, Muamer Tankovic, Jiloan Hamad (Erkan Zengin 73) - Nikola Djurdjic (Pa Dibba 65)

Brommapojkarnas lag: Nikola Petric - Fritiof Björkén, Martin Rauschenberg, Ludvig Öhman Silwerfeldt, Mohanad Jeahze - Gustav Sandberg Magnusson, Markus Gustafsson (Jacob Ortmark 63), Tim Söderström - Eric Johana Omondi (Jack Lahne 67), Bajram Ajeti, Petar Petrovic (Christopher Brandeborn 67)