TV: Besara matchvinnare när Örebro besegrade Peking

Örebro fick en drömstart på matchen - och på den andra halvleken.
Med två snabba mål säkrade Nahir Besara tre poäng mot Norrköping på Behrn arena.

IFK Norrköping tog klivet in i Europa League-kvalet tidigare i veckan och krossade Prishtina från Kosovo med 5-0. Mot Örebro på söndagen fick man en tyngre start och föll till slut efter två snabba mål i inledningen av den andra halvleken.

Örebro tog ledningen redan efter dryga minuten spelad. Michael Omoh slog inlägget - Maic Sema löpte sig fri inne i boxen, satte huvudet till och nickade in 1-0.

I den 19:e minuten ropade Norrköpings Sebastian Andersson efter straff efter en duell med Johan Mårtensson. Det blev ingen åtgärd från domaren den gången.

Utdelningen kom i stället tio minuter senare. Kalle Holmberg nådde högst på en hörna och nickade in kvitteringen. Målet var Holmbergs sjunde för säsongen.

I den 37:e minuten tog Örebro ledningen på nytt när Maic Sema gjorde sitt andra mål för kvällen. Efter en tilltrasslad situation i Norrköpings straffområde kunde Sema till slut peta bollen förbi Michael Langer.

Men Norrköping svarade snabbt. Bara några minuter senare var det kvitterat när Sebastian Andersson nickade in 2-2. Resultatet stod sig i paus.

Örebro fick en drömstart på matchen - så även på den andra halvleken. Nahir Besara gjorde 3-2 i den 47:e minuten och bara tre minuter senare sköt han 4-2 till Örebro.

Niclas Eliasson var en förgrundsfigur i Norrköpings reduceringsjakt. Knappa kvarten in i andra halvlek var han oerhört nära att ta Peking tillbaka in i matchen - men avslutet tog i ribban. I den 75:e minuten hittade han sedan in till David Moberg-Karlsson som testade avslut från nära håll.

I den 84:e minuten fick han själv ett fint läge att placera in bollen - men avslutet gick en bra bit utanför.

Men Örebro lyckades hålla undan och tog tredje raka segern. Tungt resultat för Norrköping som tappar mark i toppstriden.

Örebro: Jansson – Lorentzon, Almebäck, Hines-Ike, Ring – Omoh, Gerzic, Mårtensson, Sema – Sköld, Besara.

IFK Norrköping: Langer – Dagerstål, Johansson, Gudni Fjoluson, Telo – Moberg Karlsson, Thorarinsson, Sjölund, Eliasson – Holmberg, Andersson.