TV: Blåvitt tappade tvåmålsledning efter Vibes drömmål

När Lasse Vibe gjorde 2-0 via ett riktigt klassmål efter en knapp halvtimme mot Sundsvall funderade nog de flesta på hur mycket Göteborg skulle vinna med. Kanske även de själva lite grand.

- Till följd av att vi leder med 2-0 blir vi lite slarvigare, säger IFK-tränaren Jörgen Lennartsson efter 2-2-matchen.

Norrköpings starka 3-1-seger hemma mot Malmö FF spetsade till toppstriden i allsvenskan ytterligare och satte press på serieledande IFK Göteborg. Borta mot Gif Sundsvall såg det tidigt ut som att Blåvitt skulle svara med samma mynt och rycka i tabellen. På den inför matchen nyinsatta storbildsskärmen på Norrporten Arena vevades Lasse Vibes 2-0-mål i repris. Matchklockan stod på 26 minuter när Vibe fick bollen en bit in på offensiv planhalva, långt ut på kanten, skar in i plan och ett hav av yta öppnade sig framför honom. IFK-anfallaren avancerade och avslutade med ett vänsterskott som seglade i en vid båge över Gif-målvakten Tommy Naurin.

Dessförinnan hade Blåvitt tagit ledningen med 1-0 redan i den fjärde matchminuten genom Mikael Boman sedan Vibe tagit sig fram på vänsterkanten mot ett mer än lovligt passivt Gif-försvar.

- I ringen i omklädningsrummet sade vi till varandra i halvtid att vi inte visade hjärta i första. Vi fick en massa omställningar emot oss, just det som vi vet att de är så bra på, säger Gif-mittbacken Joakim Nilsson.

TT: Om du varit åskådare i den här matchen, hade du trott på oavgjort i halvtid då?
- Med tanke på att det var Sveriges bästa lag som ledde med 2-0 och med tanke på hur vi uppträtt så måste jag säga nej. Men som spelare måste man tro på det och det gjorde vi.

Snabb vändning
Andra halvlek var bara två minuter gammal när samme Nilsson nådde högst på en hörna från Lars Gerson. Med en perfekt träff reducerade han till 1-2 och det var match igen.

Knappt en kvart senare var det dags igen och de 5 592 åskådarna trodde knappt att det var sant. Från att ha varit helt utspelade, legat under med 2-0 mot serieledarna från Göteborg stod det helt plötsligt 2-2 sedan Rúnar Sigurjónsson stormat fram centralt i banan och väggat sig fram med Pa Dibba. Skottet tog lite turligt på en IFK-försvarare innan det letade sig in bakom John Alvbåge.

Lite av ett viljemål från islänningens sida.

- Jag tror att det är så vi måste spela lite mer; att våga gå centralt. Sen har jag lite tur att den tar på en motståndare men vi kan också behöva lite medstuds ibland, säger Sigurjónsson.

2-2 och två tappade poäng för IFK Göteborg i toppstriden men en räddad poäng för Giffarna i bottenstriden.

Publicerad 2015-07-05 kl 19:20