TV: Blåvitt vann - trots Hyséns straffmiss

IFK Göteborg ställs mot de danska mästarlaget FC Midjylland. På bänken sitter Tobias Hysén och förväntas hoppa in.

Efter segern i den första träningsmatchen mot Sarpsborg (1-0) så får Blåvitt idag en lite svårare utmaning. Dagens motstånd står Midtjylland för där svenskarna Kristoffer Olsson och Johan Dahlin spelar.

Inledningsvis var det böljande spel mellan de två lagen. Midtjylland hade några fina lägen, bland annat ett på en hörnsituation men bollen slank förbi stolpen.

Det blev också Midjylland som fick hål på göteborgarna. Mikael Anderson - som var yngst på planen för dagen med sina 17 år - rullade in 1-0 till danskarna efter att Alvbåge släppt en retur på ett skott. Målet får ses som rättvist, då Midtjylland hade haft en fin period.

I den 35:e minuten tilldelades Midtjylland en straff efter att Bjärsmyr mejat ner Onuacu. Poulsen förvaltade den väl till 2-0.

Andra halvlek inleddes en aning trevande från Blåvitts sida. Det var mycket Midtjylland ett tag, även om Alvbåge lyckades hålla undan. Tio minuter in i andra lyckades dock Gustav Engvall nästan bryta sig igenom det danska försvaret men förgäves.

En bit in i andra halvlek av matchen började IFK Göteborg till slut få igång passningsspelet. Men trots detta var chanserna få från deras sida.

Så fick äntligen Tobias Hysén göra sin debut med en halvtimme kvar! Det gav effekt direkt, för en minut senare gjorde Albaek först 1-2. Därefter fick samma spelare även sätta 2-2 på straff. Det ska tilläggas att Hysén gör sin första match för Blåvitt sedan 3 november 2013.

2-2 stod sig därefter matchen ut, vilket innebar straffläggning.

Alvbåge såg till att rädda Onuachus första straff. Tobias Hysén stegade därefter fram för att ta nästa, men bommade efter räddning av målvakten. Därefter satte både Midtjylland och Blåvitt sina straffar. Bjärsmyr satte sin straff säkert och utjämnade till 5-5. Alvbåge gick åt rätt håll i nästa omgång, men bollen slank förbi in i mål.

Trycket låg därefter på Sebastian Eriksson som försökte sig på en chip, men misslyckades. Men han hade tur - målvakten hade rört på sig för tidigt och Eriksson missade inte på sitt andra försök.

Midtjyllands Poulsen behöll dock lugnet och rullade lugnt in sin straff. Det verkade bli en evighetsgrej när även Adam Johansson klev fram och satte sin. Då stegade Alvbåge fram och räddade. Aleesami blev dagens matchhjälte när han satte slutresultatet 6-5.

IFK Göteborgs startelva (4-4-2): Alvbåge – Johansson, Bjärsmyr, Pettersson, Aleesami – Smedberg, Eriksson, Albaek, Rieks – Kasim, Engvall

Midtjyllands startelva: Andersen - Nissen, Banggaard, O'Shaughnessy, Bödvarson - Sparv, Poulsen, Hassan, Mabil - Anderson, Onuachu.