TV: Blåvitts talang sänker gamla favoritklubben: "Kalmar har alltid varit laget"

IFK Göteborgs 2—0-seger över rivalen Kalmar innebär ett steg närmare Europaspel nästa år.

För målskytten Gustav Engvall, 18, innebär den mer.

- Kalmar har alltid varit laget, säger han.

Gustav Engvall firar sitt 1-0-mål.

IFK Göteborg och Kalmar låg innan mötet på samma poäng, som femma och sexa i fotbollens allsvenska. Med många trappsteg upp till Malmö på guldplats gällde matchen främst kampen om Europaspel nästa år.

Då tog IFK Göteborg sin tredje raka seger, efter tidigare vinster mot Brommapojkarna och Falkenberg.

- Vi satsar mot topp tre och Europa. Vi har vunnit tre raka matcher nu, vi är inne i ett bra "flow", säger Gustav Engvall.

Fjärde målet i år

Talangen, född 1996, spelades fram av skytteligaledaren Lasse Vibe och tråcklade sig förbi försvararen Marcus Nilsson för att slå in sitt fjärde mål för säsongen på tolv matcher, varav fem från start.

- Jag gillar att spela med Lasse. Vi har kommit in i det bra och det blir bara bättre och bättre.

Vibe var nära att öka på ledningen flera gånger. 27-åringen blev nyligen uttagen i det danska landslaget till EM-kvalmatchen mot Armenien om en vecka, och träningsmatchen mot Turkiet innan dess.

Hela den andra halvleken fortsatte Vibe att ånga på, men lyckades inte överlista målvakten Ole Söderberg i Kalmarmålet.

Göteborg gjorde ändå ett mål till.

Ludwig Augustinsson tilldelades straff efter att ha fällts av Romário Pereira Sipião i den 61:a minuten. May Mahlangu gjorde inga misstag från straffpunkten — 2—0. Det blev slutresultatet mot ett uddlöst Kalmar, som dessutom fick Marcus Nilsson utvisad efter hans andra gula kort med tolv minuter kvar av ordinarie matchtid.