TV: Blytung seger för Kalmar i ångestmötet med AFC

Kalmar tog revansch från förra veckans förlust uppe i Eskilstuna.
Smålänningarna var klart bättre och tog tre riktigt tunga poäng i bottenstriden.
- Vi har ett hyfsat bra spel och släpper inte till en enda målchans, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand efter matchen.

I hemmalaget Kalmar valde tränare Nanne Bergstrand att spela samtliga tre nyförvärv i Erton Fejzullahu, Marques Rodrigues och Jonathan Ring i tremannaanfallet.

Redan efter ett par minuter fick Victor Elm ett fint frisparksläge att ge hemmalaget ledningen. Frisparken var bra, men gick tätt över.

Efter 22 minuter fick Kalmar straff. Abdul Razak i AFC fällde Romario och brassen själv tog hand om straffen. Han rullade säkert in 1-0 för Kalmar via Haghighis högra stople.

Bara minuter efter ledningsmålet var det ytterst nära 2-0 för hemmalaget. Efter en nickskarv fick nye brassen Marques Rodrigues friläge, men skottet gick strax utanför.

I den andra halvleken fortsatte Kalmar att skapade chanser. Nyförvärvet Erton Fejzullahu spelade fint fram Ismael som avslutade bara centimeter utanför stolpen.

Med tio minuter kvar att spela slog Erton Fejzullahu en perfekt passning i djupled till Papa Diouf. Inhopparen kom fri och avslutade iskallt till 2-0 för hemmalaget.

Kalmar var det klart bättre laget matchen igenom. Bortsett från ett par ströchanser för AFC så var hemmalaget aldrig riktigt hotade.

- Vi har ett hyfsat bra spel och släpper inte till en enda målchans, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand till C More efter matchen.

Segern innebär att man tar klivet förbi Halmstad upp på kvalplats.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Kalmar: Hägg-Johansson - Nouri, Biskupovic, Elm, Larsson - Ismael, Hallberg, Romario - Fejzullahu, Marques Rodrigues, Ring.

AFC: Haghighi - Björnkvist, Michel, Silwerfeldt, Tsiskaridze, Meade - Ali, Piermayr, Razak - Omeje, Turay.