TV: Boman stor hjälte - sänkte Åtvidaberg i slutminuten

Göteborg såg ut att misslyckas med att dyrka upp Åtvidabergs försvar i värmen på Kopparvallen. Men på tilläggstid petade Mikael Boman in 1-0 till det allsvenska ledarlaget.

STREAMA PÅ MÅNDAG
Matchen såg ut att sluta 0-0 när Boman höll sig framme på ett vänsterinlägg och överlistade Åtvidabergs målvakt Gustav Jansson.

Gästande Göteborg hade som väntat mycket boll och Åtvidabergsspelarna fick mest ägna sig åt att ligga rätt i positionerna och sätta press när tillfälle gavs.

Högst upp jagade John Owoeri "Blåvitts" mittbackar, Thomas Rogne och Hjalmar Jonsson. Och i den 21:a minuten var nigerianen nära att rinna igenom efter en lurig löpning, men Rogne lyckades vara precis lagom brysk i närkampen i straffområdet. Owoeri föll, men domaren friade.

Åtvidaberg, nu med 17 raka matcher i allsvenskan utan seger, gjorde en stabil första halvlek.

Albornoz räddade
Blåvitt fick få chanser att använda sitt effektiva snabba omställningsspel. Men efter en halvtimmes spel fick Sören Rieks en del konstgräs att springa på. Vänstermittfältaren tog sig ner mot kortlinjen och spelade bollen snett inåt bakåt, men ingen av danskens lagkamrater fanns på rätt plats i straffområdet.

Rieks var sedan nära att spräcka dödläget precis före pausvilan. 28-åringen petade bollen förbi Åtvidabergs målvaktsvikarie Gustav Jansson, men Mauricio Albornoz kastade sig fram och räddade bollen på mållinjen.

Boman hoppade in
Gästernas tränare Jörgen Lennartsson var trots det spelmässiga övertaget inte nöjd efter 45 minuter och bytte ut anfallaren Gustav Engvall. In kom Mikael Boman.

Vad Lennartsson ville få till med bytet?

- En tydligare arbetsfördelning mellan att droppa av kontra att hota i djupled, sade han till C More.

När drygt tio minuter återstod av tillställningen hittade vänsterbacken Haitam Aleesami in till inhopparen Boman som avslutade på volley. Men Gustav Jansson räddade vid sin högra stolpe.

Men på tilläggstid fick alltså Boman sista ordet när han gjorde matchens enda mål.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-23 kl 16:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.