TV: Broberg sköt Elfsborg ur guldstriden med hattrick

Tremålsskytten Martin Broberg såg till att Örebro SK tog tredje raka segern när laget vann med 4-2 - och kan ha hakat av Elfsborg i guldstriden.

- Nu är det bara att njuta, säger Broberg.

Succényförvärvet var en jagad man av så gott som varenda journalist efter slutsignalen på Behrn Arena.

Det har varit kris en längre tid i Örebro. Men under sommaren hittade klubben Martin Broberg i Djurgårdens frysbox och sedan även Astrit Ajdarevic som suttit i Helsingborgs kylskåp. Och efter duons show mot Elfsborg är laget plötsligt ovanför kvalstrecket.

- Djurgården är nog bara glada för min skull nu. Jag har aldrig tvivlat på min kapacitet, säger Broberg som plötsligt upplever sin roligaste fotbollshöst.

Sex mål redan i ÖSK
Under våren i Djurgården fick han däremot inte en enda minut i speltid. Efter nio matcher i Örebro är han efter måndagens hattrick uppe i sex allsvenska fullträffar.

Halmstad och några andra allsvenska bottenlag visade intresse för Karlskogasonen i somras. Men den förre Degerforsspelaren fastande för Örebro.

- Jag fick väldigt bra kontakt med Alexander Axén (Örebros tränare). Och här har man verkligen visat att man tror på mig och det betyder mycket.

Mot Elfsborg betydde också Örebros andra nyförvärv Astrit Ajdarevic en hel del för Broberg.

Ajdarevic, som i augusti bröt sitt kontrakt med Standard Liège och som i våras var utlånad till Helsingborg, spelade fram till Brobergs två första mål. Och båda målen tryckte Broberg in via samma stolpe i första halvlek.

- När jag gör mitt första får jag en hård passning från Astrit som jag sedan bara försöker styra mot mål. Vid andra målet ser jag att han slår en boll mot målvakten, men jag hinner före och trycker in den.

Tredje snyggast
Men Martin Brobergs snyggaste mål kom en kvart in i andra halvlek när han skickade in 3-1 i krysset från 30 meter.

- Jag får en hyfsad träff där. Eller rättare sagt, en jävligt bra träff helt enkelt, säger Broberg och ler brett.

Efter Brobergs tredje fullträff avslutade Daniel Gustavsson Örebros målskytte när han tryckte in 4-1 bakom målvakten Kevin Stuhr Ellegaard. Elfsborgs Per Frick gjorde sedan matchens sista mål och fastställde slutresultatet 4-2.

Anders Svensson gjorde Elfsborgs första mål.

Tack vare segern lämnade Örebro kvalplatsen och gick förbi Falkenberg i tabellen, medan Elfsborg förlorade viktiga poäng i guldracet. Boråslaget är nu åtta poäng efter serieledaren Göteborg.

Mötet mellan Örebro och Elfsborg ser du hos C More. Teckna ditt abonnemang här.

Publicerad 2015-09-21 kl 20:57