IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter att ha dragit på sig ett rött kort i den senaste hemmamatchen mot Varbergs Bois var Anders Christiansen avstängd i helgens bortamöte med AIK i allsvenskan. Till kvällens match var dansken tillgänglig igen, och startade på mittfältet i mötet med Djurgården. I MFF startade även Behrang Safari efter att ha inlett de två senaste matcherna mot AIK i serien och cupen på bänken.

I Djurgården gavs målvakten Per-Kristian Bråtveit nytt förtroende efter en hållen nolla i den senaste matchen mot Kalmar. Emir Kujovic fick dock starta på bänken igen, då Edward Chilufya chansen på topp på nytt.

Inledningen på matchen var avvaktande, men efter en kvarts spel var Malmö nära att göra självmål när ett inlägg styrdes på Lasse Nielsen och mot mål i en hög bana, men Johan Dahlin kunde tippa bollen till hörna.

Någon minut senare kom Anders Christiansen till ett farligt skottläge utanför boxen, men bollen gick tätt utanför Bråtveits vänstra stolpe.

Efter drygt en halvtimme tvingades Djurgården till ett byte då Edward Chilufya gick av planen med lindat lår efter en duell. In kom istället Emir Kujovic.

Djurgården fick en ny chans strax efter bytet när Haris Radetinac efter en snabbt kontring fick till en nick som tog i Johan Dahlins ribba och studsade ut.

Det var istället Malmö som skulle ta ledningen strax innan paus. Framspelad av Sören Rieks gjorde dansken inget misstag från nära håll i straffområdet och tryckte dit 1-0.

I upptakten av den andra halvleken åkte Djurgården på en ny skada, då Jacob Une Larsson tvingades utgå efter att ha landat på ryggen i duell med Isaac Kiese Thelin. Elliot Käck bytte av Une Larsson, där Käck tog vänsterbacksplatsen medan Jonathan Augustinsson gick in som mittback.

I den 71:a minuten hade MFF ett bra läge att utöka när Marcus Antonsson kom till avslut, men Bråtveit stod för en fin räddning.

Djurgården försökte samla kraft för en kvittering, och den bästa chansen kom på stopptid för Erik Berg efter ett inlägg, men mittbacken kom inte rätt till bollen och Johan Dahlin kunde enkelt fånga. 1-0 stod sig matchen ut och Anders Christiansen blev segerhjälte för de himmelsblåa. Christiansen höll sig dock mot ljumsken till och från under matchen, och utgick med runt fem minuter kvar.

- Jag är inte så nöjd med mitt spel i dag, jag vill vara med mer i matchen. Men som lag gör vi det fantstiskt. Isaac (Kiese Thelin) är en maskin där framme, han gör stor skillnad för oss, säger Christiansen till Dplay efter matchen, och fortsätter:

- Jag tycker att det är rättvist. Jag tycker att vi är bäst i första halvlek, andra halvlek är fram och tillbaka men de har inga stora chanser. Vi är närmare att göra 2-0 än de är att göra 1-1.

Segern gör att Malmö FF just nu är ny tvåa i en haltande allsvensk tabell, med nio poäng på de fem första matcherna. Djurgården ligger kvar på sex poäng.

I nästa omgång reser MFF till Borås för att möta Elfsborg, en match som spelas på söndag. Djurgårdens nästa match spelas på måndag hemma mot Helsingborg.

Malmö FF: Dahlin - Lewicki, Ahmedhodzic, Nielsen, Safari - Rakip, Christiansen, Bachirou - Berget, Kiese Thelin, Rieks.

Djurgården: Bråtveit - Witry, Une Larsson, Berg, Augustinsson - Ulvestad, Karlström - Radetinac, Holmberg, Ring - Chilufya.

-
-
Publicerad 2020-07-01 kl 20:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.