TV: Delad poäng på Guldfågeln - Antonsson räddade Kalmar

Två lag som kom från positiva resultat - men som befann sig farligt nära botten med samma poängsumma. Matchen mellan Kalmar och Häcken slutade lika, 1-1, och båda lagen befinner sig fortfarande i ett besvärligt läge i tabellen.

Inför matchen hade Kalmar två raka allsvenska matcher utan förlust - detsamma gällde Häcken. Anfallsstjärnorna Marcus Antonsson och Paulinho startade för Kalmar respektive Häcken. Det skulle visa sig ge resultat.

Första halvlek innehöll inga mål. Däremot tvingades båda lagen till två byten för skador.

En gråtande Papa Diouf tvingades halta ut efter en kvart. Anfallaren såg ut att ha fått en smäll mot knät.

Även Häcken tvingades göra ett byte för skada innan halvtidspausen. Alexander Jeremejeff fick bytas ut skadad - Joel Andersson ersatte.

Häckens inbytna Joel Andersson fick tidigt chansen att göra avtryck på matchen. Enbart minuter efter pausvilan fick han en het dubbelchans. Ole Söderberg gjorde en stark räddning på det första försöket, slaget från nära håll. Returen, från samma position, sköt Andersson över målet.

Kvarten in i andra halvlek kom till sist ett mål - och det var gästerna som stod för det.

Paulinho gick i djupet och pressade den duellerade mittbacken Viktor Elm som inte kunde få bort bollen. Häckens brasse gick segrande ur den duellen och stötte in 1-0 bakom en utrusande Ole Söderberg.

Kvitteringen kom dock bara minuter senare när Kalmar kunde göra mål på straff när en Häckenspelare fick bollen på handen i sitt straffområde. Marcus Antonsson klev fram på den efterföjande straffen och slog säkert in sitt nionde mål för säsongen.

Resultatet stod sig matchen ut. Lagen fick dela på poängen och är fortfarande placerade långt ner i tabellen.

Kalmars elva: Söderberg - Nouri, Biskupovic, V. Elm, Agardius - Eriksson, Ismael, Romário, Ring - Diouf, Antonsson

Häckens elva: Abrahamsson - Sandberg, Sudic, Wahlström, Arkivuo - Gustafson, Abubakari, Ericsson - Mohammed, Jeremejeff, Paulinho

Se Antonssons kvittering i spelaren ovan.