TV: Dibba sköt Hammarby till seger mot ÖSK

STOCKHOLM. Pa Dibba visade vägen hemma mot Örebro.
29-åringen slog till med två mål och såg till att Hammarby tog en komfortabel seger med 3-1.
- Vi fokuserade på vårt försvarsspel och ville straffa dem på omställningar, säger matchhjälten till C More.

Hammarby hade inte vunnit på hemmaplan mot Örebro i allsvenskan sedan 2008. På lördagen såg man till att bryta sviten - och det med besked.

Det var en tempofylld första halvlek där gästernas Michael Omoh gång på gång hotade från sin högerkant och Hammarbys Mats Solheim hade stundtals svårt att hänga med i svängarna. Örebro höll på att få en riktig drömstart efter tio minuter men Victor Sköld lyckades inte få foten på Omohs inspel.

Hammarby växte in i matchen och efter ett par snabba spelvändningar kom också utdelningen strax före paus. Birkir Már Saevarsson skarvade fram ett inlägg till Fredrik Torsteinbö som lugnt och behärskat vände bort sin försvarare innan han rullade in 1-0. Kort senare var Pa Dibba ytterst nära att öka på ledningen, men avslutet tog i ribbans överkant.

Men Dibba skulle få sin revansch. Den andra halvleken var bara några minuter gammal när anfallaren fick på ett hårt, pressat avslut som letade sig in vid stolproten bakom Oscar Jansson. Drygt en kvart senare gjorde Dibba sitt andra mål för dagen när han höll sig framme på Jiloan Hamads inspel och stötte in 3-0 från nära håll.

- Vi fokuserade på vårt försvarsspel och ville straffa dem på omställningar. Vi får till det i dag, säger matchhjälten Pa Dibba till C More.

Örebro fick ett tröstmål i 83:e minuten genom Brendan Hines-Ike, men kom inte närmare än så. Bajen kontrollerade tillställningen under de avslutande minuterna och tog tre viktiga poäng. De är fortsatt obesegrade på hemmaplan i årets allsvenska.

- Den första halvleken var jämn, precis som mot Häcken senast. Efter paus dominerade vi och gjorde två fina mål, men det kunde varit fler. Vi gjorde en del ändringar och hade pratat mycket om omställningarna inför matchen och jag är nöjd med utfallet i dag, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen.

Just kontringarna var en av nycklarna bakom Hammarbys seger, vilket Örebros tränare Alexander Axén instämde i.

- Det blev livsfarligt varje gång och där har Jakob verkligen gjort läxan. Jag tycker att vi hade ganska bra koll på dem defensivt men vi tappade boll på fel ställen och hade inte samma skärpa som senast, säger han.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Hammarby: Kristinsson - Saevarsson, Aidoo, Degerlund, Solheim - Hamad, Martinsson Ngouali, Smarason, Torsteinbö - Dibba, Paulsen.

Örebro: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike, Ring - Sema, Mårtensson, Naah, Omoh - Besara, Sköld.