TV: Dif tog sjätte raka - upp i topp efter osannolik avslutning

Djurgården kan också kriga till sig vinster på naturgräs. I Halmstad kom lagets sjätte raka seger i allsvenskan. Nyasha Mushekwi gjorde sitt åttonde och nionde mål och säkrade 3-2-vinsten.

Den zimbabwiske skyttekungen och många andra trodde nog att han hade avgjort redan i 75:e minuten. Då hoppade han högst och styrde in 1-2 med huvudet, på Haris Radetinacs högerinlägg.

Men slutminuterna blev händelserika. I 90:e minuten vände exdjurgårdaren James Keene på straffområdeslinjen och skruvade in 2-2 för Halmstad.

Sedan slarvade HBK i backlinjen och Radetinac serverade Mushekwi ett läge han inte kunde missa. 3-2 till Djurgården i andra tilläggsminuten.

Detta var en jämn match med mycket kamp och hårda dueller. Långbollar oftare än kortpassningar, inlägg hellre än instick. Det var rejäl men grovhuggen naturgräsfotboll.

Gräslig omställning

Djurgården kom till Örjans Vall med fem raka segrar på konstgräs bakom sig. Och laget visade att de har utnyttjat en veckas träning till att ställa om till fotboll på levande underlag.

Det började bra för stockholmarna i deras första naturgräsmatch sedan tidigt i april. Emil Bergström gjorde 1-0 på målvaktsretur från Stojan Lukic. Målet kom efter en högerhörna och Lukic fick en tryckare av Haris Radetinac - men motade ändå bollen. I nästa läge var han helt ur balans och kunde inte ens försöka rädda Bergströms låga skott.

Domaren Andreas Ekberg blev omringad av åtta HBK-spelare som tyckte att Radetinac hade stängt Lukic. Det enda hemmalaget fick ut av protesterna var ett gult kort till målvakten.

Flygande kvittering
Halmstad kom rejält i gång tack vare ett vackert kvitteringsmål. Eric Smith spelade i djupled till Snorre Krogsgård som hade en hel aveny att löpa på längs högerkanten. Norrmannens inlägg möttes exakt av en språngnickande Junes Barny.

Efter målet fick bottenlaget självförtroende. Halmstad vågade och klarade av att spela hygglig anfallsfotboll.

Tidigt i andra halvlek landade en nick från Krogsgård i Kenneth Höies stolpe.

Efter paus kom också regnet över Örjans Valls gräs. Det passade också in i denna dramatiska vårmatch som mest liknade höstfotboll.

Kvällens laguppställningar:

Halmstad: Lukic - Westerberg, Liverstam, Ali Khan, Andersson - Krogsgård, King, Smith, Silverholt - Barny, Keene.

Djurgården: Höie - Björkström, Bergström, Colley, Arvidsson - Radetinac, Faltsetas, Walker, Berntsen - Mrabti, Mushekwi.

Publicerad 2015-05-18 kl 20:54