TV: Djurgården avslutade säsongen med storseger

Djurgården fick avsluta säsongen i dur.
Blåränderna tog en storseger i ett snöigt Sundsvall i den sista omgången.

Det var dock hemmalaget Gif Sundsvall som tog ledningen i matchen. Noah Sonko Sundberg, lånet från AIK, satte 1-0 i den nionde minuten.

Djurgården vände innan halvtidsvilan. Michael Olunga gjorde 1-1 i minut 14, och i den 36:e minuten gjorde Othman El Kabir 2-1.

I den andra halvleken gjorde Olunga 3-1 tio minuter in, hans tolfte mål för året, vilket också gör att han vinner den interna skytteligan för säsongen.

Peter Wilson reducerade för hemmalaget, men mål av Tino Kadewere och Magnus Eriksson gjorde att Dif kunde vinna med 5-2.

Segern gör att Djurgården slutar den allsvenska säsongen på sjunde plats. Sundsvall ligger kvar på 13:e plats, en plats över kval.

Matchen var också Mark Dempseys sista som tränare för Djurgården, då engelsmannen kommer att lämna efter säsongen.