TV: Djurgården snuvade Norrköping på dubbel - tog U21-guldet

IFK Norrköping hade chans att ta ett nytt SM-guld. Men Djurgården snuvade Peking på ett nytt firande och vann U21-finalen med 3-2.

- Det hade kunnat gå åt vilket håll som helst, säger Dif:s U21-tränare Anders Johansson till C More.

IFK Norrköping hade chansen att följa upp det allsvenska guldet med att även bli svenska mästare för U21-lag. Men den titeln är Djurgårdens efter 3-2 i Norrköping.

Redan i första halvlek lade Besard Sabovic och Jesper Karlström grunden för finalsegern på Nya Parken.

- Jag tror att de underskattade oss lite, sade Sabovic till C More i halvtid.

När Tim Björkström rakade in en målvaktsretur till 3-0 mitt i den andra verkade saken klar. Vilket den inte var. Norrköping skapade en mängd chanser, men först i slutet av matchen kom utdelningen. Med nio minuter kvar reducerade Adnan Kojic och kort senare smekte Gentrit Citaku in en frispark i krysset och såg till att ordna ett dramatiskt slut på en final som verkade avgjord efter 70 minuter.

Det var andra gången Djurgården vann U21-guldet.

Publicerad 2015-11-04 kl 21:10