TV: Djurgården tappade ledning - femte raka förlusten

Ett nytt spelsystem hjälpte inte.
Djurgården tappade 1-0-ledning till 1-2-förlust mot Kalmar FF.

Efter en tung period testade Djurgården ett nytt spelsystem. I bortamatchen mot Kalmar formerade Pelle Ohlsson en 3-5-2-uppställning.

Utdelning kom direkt. För efter bara fyra minuters spel styrde lagkaptenen Kevin Walker in 1-0 för gästerna i misstänkt offsideposition.

Walker såg spelsugen ut. En bit in i den första halvleken testade han lyckan på frispark. Ribban räddade KFF från 0-2 den gången.

Men i den andra halvleken vände matchen. Kalmar lyckades först, med hjälp av Difs mittback Omar Colley, sätta 1-1 för att minuter senare få in 2-1 genom Romario.

Djurgården lyckades inte få in något kvitteringsmål och fick notera sin elfte förlust på de 13 senaste matcherna.

- Vi gjorde en bra försvarsmässig insats men några olyckliga minuter där, säger tränaren Pelle Olsson i C More.

- Nu hade vi ett försvarsspel som satt ihop och vi jobbade framåt.

Efteråt ångrade Olsson inte att han bytte spelsystem.