TV: Djurgården tog femte raka vinsten - Mushekwi stor segerfixare på Kopparvallen

Årets fynd i allsvenskan?
Nyasha Mushekwi kom till Djurgården i mars. Nu leder han skytteligan på sju mål.
De senaste två förlängde Djurgårdens segersvit till fem matcher efter 3—2 borta mot Åtvidaberg.
- Jag tackar gud för målen. Det var en svår och hård match, säger han.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Båda målen kom på nick — och som om det inte räckte använde han pannan också när han serverade norrmannen Daniel Berntsen när Djurgården tog ledningen i 26:e minuten på Kopparvallen.

Det målet var ingen tillfällighet.

- Jag inne i "boxen" (straffområdet) och då får du chanser, säger Berntsen till C More.

Mushekwi nickade Haris Radetinacs inlägg snett inåt bakåt. Där kom Berntsen och drog in bollen, tätt intill ena stolpen och utom räckhåll för Henrik Gustavsson i Åtvidabergs mål.

- Bollen kommer till mig och då var det bara att försök och det gick bra, säger Berntsen.

Trivs i "boxen"
Ett sådant där mål som får vilken tränare som helst att vilja sparka till en vattenflaska. Markeringen? Obefintlig. Lagkaptenen Daniel Hallingström befann sig flera meter från Mushekwi och Radetinac fick allt för ostört slå in bollen.

Och ingen hade koll på Berntsen.

- De tog var på sin chans och vi får vara lite rejälare i de lägena, säger Hallingström till C More.

- De straffade oss hårt där, säger tränaren Roar Hansen.

Åtvidaberg hade förtvivlat svårt att få spets på offensiven. Första riktiga chansen kom först efter en dryg halvtimma, men med målvakten Kenneth Høie bortspelad täckte mittbacken Omar Olley John Owoeris avslut. Men det går aldrig att räkna bort veteranen Kristian Bergström, 41 år, fyra månader och tre dagar gammal.

Nytt rekord av Bergström
Det var han på måndagen — och det är numera det nya rekordet för allsvenskans genom tiderna äldste målskytt.

Tre minuter efter pausen spelade Owoeri in till Victor Sköld, som i stället för att avsluta, vände bakåt och lade upp för Bergströms kvittering.

Åtvidaberg var på gång — och vände matchen med Bergström i fortsatt i huvudroll. Med en läcker yttersida i djupet friställde han Owoeri som elegant chippade in 2—1 över Høie.

Haris Radetinac gjorde trettio matcher från start för Åtvidaberg 2010. Via Mjällby kom han till Djurgården och tillbaka på Kopparvallen var hans inläggsfot inblandad i Djurgårdens båda mål. Två minuter efter Owoeris fjärde allsvenska mål för säsongen lyfte han in bollen till Mushekwi.

Kraftfull nick och 2—2.

Och med fem minuter kvar:

Perfekt nick igen, Gustavsson hinner inte ned ordentligt och 3—2 till Djurgården. Nu leder Mushekwi, inlånad kort före säsongsstarten, skytteligan och Djurgården är uppe i fem raka vinster.

Så startade lagen:

Åtvidaberg: Gustavsson - Lorentszon, Karlsson, Hallingström, Dahlén - Lameiras, Bergström, Ahmed, Christensen - Sköld, Owoeri.

Djurgården: Hoie - Björkström, Bergström, Colley, Arvidsson - Radetinac, Faltsetas, Walker, Berntsen - Mushekwi, Mrabti.

Publicerad 2015-05-11 kl 21:08

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.