TV: Dramatisk målfest mellan AIK och Blåvitt - 3-3 på Friends

Måndagens stormöte mellan AIK och IFK Göteborg slutade oavgjort.
Efter en snabb vändning i andra halvlek av Blåvitt kvitterade AIK till 3-3 mot slutet.
- Vi får vara nöjda med en poäng, säger Jörgen Lennartsson till Fotbollskanalen.

Det svängde rejält på Friends Arena under måndagen. Allt började med att AIK tog ledningen, redan i den nionde minuten. Högerbacken Haukur Hauksson nickade in en hörna från Stefan Ishizaki. 20 minuter senare kvitterade dock IFK Göteborg. På en frispark nådde Tobias Hysén först och skarvade in 1-1 välplacerat i det bortre hörnet.

AIK skapade en del lägen därefter, men i paus stod det 1-1. Ett nytt ledningsmål för de svartgula skulle dock komma. Stefan Ishizaki förvaltade en frispark några meter utanför straffområdet, i den 54:e minuten. Mittfältarens skott gick in precis vid stolpen, trots att Blåvitts målvakt John Alvbåge var där och touchade bollen.

IFK Göteborg lyckades dock vända på matchen - och det snabbt. I den 58:e minuten nickade Hjalmar Jonsson in en frispark. Islänningen nådde högst vid den bortre stolpen och skallade in 2-2. Kort därefter satte Tobias Hysén sitt andra mål för kvällen, till 3-2. AIK:s målvakt Patrik Carlgren gick ut mot straffområdeslinjen för att plocka in en boll, men tappade den i en sammanslagning med IFK Göteborgs Jakob Ankersen. Bollen hamnade sedan hos Hysén, som kunde skjuta in den i öppet mål.

AIK-lägret skrek på frispark i situationen med Carlgren då man tyckte att målvakten hade kontroll på bollen när Ankersen kom in i duellen, men domaren Bojan Pandzic friade alltså.

Efter målet tryckte hemmalaget på för en kvittering, och den kom i den 79:e minuten. Återigen var det en hörna från Stefan Ishizaki som resulterade i mål. Inhoppande norrmannen Fredrik Brustad nickade in 3-3, via John Alvbåge i Blåvitts mål.

- AIK är tunga på fasta situationer och alla deras mål kom på det. Jag är givetvis inte nöjd med att släppa in tre på fasta, säger Jörgen Lennartsson.

Eero Markkanen och Amin Affane byttes in i AIK efter målet, men den sista forceringen för ett segermål ledde inte fram till 4-3. Matchen slutade 3-3.

Nu står AIK på fem poäng efter tre omgångar, medan IFK Göteborg har spelat in sju poäng.

- Vi gör en bra match. Det finns många goda saker i det vi gör, finns en jättepotential i våra spelare, Andreas Alm efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Lagens startelvor:

AIK: Carlgren; Johansson, Hooiveld, Karlsson, Hauksson; Yasin, Ishizaki, Ofori, Eliasson; Strandberg, Isak.

Göteborg: Alvbåge; Aleesami, Jonsson, Bjärsmyr, Salomonsson; Rieks, Eriksson, Albaek, Ankersen; Hysén, Engvall.