TV: Drömöppning bakom första ÖSK-segern på tre månader

Självförtroendet var sargat - och Örebro hade väntat i över tre månader på en seger.
Men mot Häcken fick ÖSK en drömstart - och laget tog till sist årets tredje trepoängare i allsvenskan hemma på Behrn Arena.

Efter Örebros åttonde oavgjorda match mot Halmstad i förra omgången och inför hemmamatchen mot Häcken sade ÖSK:s hårt pressade tränare Alexander Axén till Nerikes Allehanda:

- Vi har ingen tid. Vi måste börja ta treorna.

Axéns spelare gjorde som han sa och vann till sist mot Häcken med 2-0. Senast närkingarna hade tagit en trepoängare var den 24 maj då Gefle besegrades med 1-0 hemma på konstgräset.

Drömstart
Örebro fick en drömstart mot Häcken när mittfältaren Martin Broberg gjorde matchens första mål efter två minuter. ÖSK:s nyförvärv från Djurgården blev ren på kanten och placerade till sist bollen mot bortre gaveln bakom Häckens målvakt Peter Abrahamsson. I mitten av första halvleken var också Örebros andra nyförvärv Pär Eriksson nära att öka på ledningen när han kom fri - men den gången lyckades han inte lura Abrahamsson i Häckens mål.

Efter en halvtimme pekade domaren Jonas Eriksson på straffpunkten efter att ÖSK-försvararen Daniel Björnquist fällt Kari Arkivuo. Men Häckens straffskytt Paulinho, som tidigare spelat i ÖSK-tröjan, lyckades inte överlista målvakten Jacob Rinne som styrde undan med högerhanden.

Sent avgörande
Efter pausvilan hade Daniel Gustavsson ett par frilägen - men Häckens målvakt Peter Abrahamsson styrde undan ÖSK-ytterns båda skott med foten. Men på stopptid kom Daniel Gustavsson fri igen och placerade in 2-0 till ÖSK på sin 25-årsdag.

Annars var det Häcken som dominerade bollinnehavet och tryckte på en hel del i andra halvleken - men utan att skapa riktigt heta målchanser.

Tack vare seger gick Örebro förbi Halmstad i tabellen och upp till kvalplats. ÖSK har nu en poäng mer än HBK som förlorade mot Djurgården. Häcken är alltjämt kvar på åttonde plats i tabellen.

Så startade lagen:

Örebro: Rinne - Björnqvist, Moberg, Wiktorsson, Valgardsson - Broberg, Åhman Persson, Gerzic, Gustavsson - Eriksson, Holmberg.

Häcken: Abrahamsson - Sandberg, Wahlström, Zuta, Arkivuo - Ericsson, Abubakari, Gustafson - Andersson, de Oliveira - Mohammed.

Publicerad 2015-08-29 kl 18:19