TV: Dyer gav ÖFK segern i nykomlingsmötet

Nykomlingsmötet mellan Östersunds FK mot J-Södra slutade i en hemmaseger. Alex Dyer stod för matchens enda mål för Östersund.

Jamal Blackmans lånekontrakt har gått ut - Aly Keita fick starta i ÖFK-målet.

Jönköpings Södra, som inledde säsongen starkt, hade inte en vinst sedan 17 april inför matchen.

ÖFK prickade stolpen i den sjunde minuten. Östersund spelade igång en hörna snabbt, skickade in ett inlägg som Alhaji Gero tryckte till med skallen. Anfallaren trodde att bollen skulle fara in i mål och firade när bollen träffade stolpen.

Östersund har skapat de hetaste lägena. J-Södras Damir Mehic var plötsligt långt utanför straffområdet vid en djupledsboll men J-Södra fick inte iväg ett tillräckligt bra skott.

J-Södra hade ett skott på mål i första halvlek - men Keita var snabbt nere och kunde parera. ÖFK hade i sin tur mest boll och skapade de främsta chanserna.

Minuter in i andra halvlek kunde Östersund spräcka målnollan. Alex Dyer sköt kontrollerat in bollen vid stolproten efter att J-Södra-försvaret blockaret två skott men inte kunnat rensa undan bollen från straffområdet.

J-Södra kunde inte få hål på Aly Keita - som fick chansen efter att vårsäsongens givna målvakt Jamal Blackman lämnat klubben. Matchen slutade 1-0 efter Alex Dyers välplacerade skott tidigt i andra halvlek. Avslutsstatistiken slutade 16-2 till ÖFK - vilket speglade matchbilden.

Östersunds startelva: Keita; Bergqvist, Papagiannopoulos, Widgren; Mensah, Dyer, Nouri, Somi; Stadler, Gero, Ghoddos

J-Södras startelva: Mehic - Siwe, Karlsson, Calisir, Rönneklev - Fendrich, Gojani - Kozica, Smylie, Thelin - Cibicki