TV: Efter derbykrysset - AIK tappade i guldjakten

Malmö FF vände och vann mot Örebro. Samtidigt fick AIK bara 1—1 mot Djurgården — ett resultat som innebär att laget tappade två poäng i den fotbollsallsvenska titeljakten.

Stockholmsderbyt började så bra för AIK. Efter flera halvchanser under den första halvleken hittade hemmalaget rätt nio minuter in i andra halvlek.

Och det var snyggt.

Henok Goitom skarvade till Kennedy Igboananike, som i sin tur förlängde till en av lagets formstarkaste — och en van målskytt i derbymatcher — spelare: Nabil Bahoui.

Mittfältarens avslut var lika läckert som kombinationsspelet.

Med en stenhård bredsida placerade Bahoui otagbart in 1—0-målet till vänster om målvakten Kenneth Høie.

Ett mål som var 23-åringens tredje fullträff på fyra derbymöten med Djurgården.

Men det skulle inte räcka till seger.

Sex minuter senare var det kvitterat.

Jesper Arvidsson skickade in en hård frispark i AIK:s straffområde. Ingen djurgårdare nådde bollen, utan i stället var det Per Karlsson — som redan i första halvlek var nära att nickskarva in bollen i eget mål — som styrde in 1—1-målet bakom Patrik Carlgren.

För AIK innebär resultatet att avståndet till serieledaren Malmö FF nu är sex poäng med elva omgångar kvar att spela.

Så startade lagen:

AIK: Carlgren – Johansson, Milosevic, Karlsson, Lorentzson – Ofori, Borges, Moro, Bahoui – Goitom, Igboanankie.

Djurgården: Höie – Arvidsson, Stenman, Bergström, Karlsson – Tibbling, Falsetas, Radetinac – Prijovic, Jawo, Andersson.

Publicerad 2014-08-13 kl 20:32

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.