TV: Elfsborg hänger på i toppen - vann efter Cramers jättetavla

Elfsborg hänger på i guldstriden. Spelet borta mot Kalmar var kanske inte säsongens bästa, men efter en bjudning från Kalmarmålvakten Lars Cramer och två snabba kontringar kunde Elfsborg vinna med 3-0.

IFK Göteborg hade satt press på Elfsborg redan innan deras match i Kalmar startade, genom att besegra Åtvidaberg med 1-0.

Men det såg ut lite som vanligt när Elfsborg kommer till Kalmar.

Kalmar kontrollerar matchen, spelar runt och skapar chanser i snudd på överflöd. Nickar som stryker stolpen, skott som Kevin Sthur Ellegaard får sträcka ut på och alla dessa nästanchanser där en perfekt sista passning hade gett en 100 procentchans.

Elfsborg som lider av alla skador fick ytterligare en nyckelspelare skadad i första halvlek. Mittfältsmotorn Henning Hauger tvingades avbryta matchen efter drygt 20 minuter.

Swärdh på domarjakt

På jakt efter första segern i Kalmar sedan 2006 hade Elfsborg inte mycket som tydde på tre poäng i första halvlek. Det var först de sista minuterna som Elfsborg kunde hota. Det var också en period då hemmalaget inte var helt överens med huvuddomaren Kaspar Sjöberg från Malmö. När han blåste av för första halvlek gav sig Kalmartränaren Peter Swärdh, som mer såg ut som ett upprört bi, rakt in på planen på jakt efter Sjöberg. Men domaren blåste i sin pipa och satte upp handen mot Swärdh som med ett ruskande huvud fick vända på klacken när han bara kommit halvvägs.

Andra halvlek var inte många minuter gammal när Elfsborg och Simon Hedlund fick en riktigt fin bjudning. Kalmarmålvakten Lars Cramer ville nog få bollen högre upp i banan med passning blev perfekt till en framrusande Hedlund som bara kunde rulla in 0-1.

Zeneli målskytt

Resten av matchen blev en enda lång Kalmarjakt. Efter att Rasmus Elm kommit in trycktes Elfsborg tillbaka än mer. Men det resulterade inte i några Kalmarmål, i stället kunde Elfsborg kontra in 0-2 och 0-3 genom Aber Zaneli och Simon Hedlund. De bärgade därmed första segern på åtta år i Kalmar.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-23 kl 19:31