TV: Elfsborg krossade Falkenberg - Karlsson med drömmål

Lagom till slutet av säsongen har Elfsborg prickat formtoppen.
Under söndagen krossade de gulsvarta Falkenberg med 4-0 på hemmaplan - efter ett drömmål av Jesper Karlsson.
- Jag såg luckan, så det var bara att skjuta, säger Karlsson till C More efter matchen.

Publiken på Borås Arena hann knappt sätta sig innan det rasslade till i nätmaskorna. Och det var ingen dålig strut som öppnade målskyttet i Borås den här söndagen. Simon Olsson serverade Jesper Karlsson som befann sig vid straffområdeshörnet. Karlsson var ohotad, fick god tid på sig och drog till. Skottet vobblade, var stenhårt och seglade hela vägen upp i krysset. Väldigt vackert nummer av 21-åringen som inte firade målet mot sin gamla klubb.

Hemmalaget var det bättre laget i den första halvleken även om den där riktigt heta målchansen för 2-0 saknades. När domaren blåste av de första 45 minuterna kunde Elfsborg gå ut med en 1-0-ledning.

- Jag såg luckan, så det var bara att skjuta, säger Jesper Karlsson till C More i paus.

Målskytten höll igen med firandet mot sin gamla klubb.

- Den klubben betyder mycket för mig, jag vill att de ska hålla sig kvar.

Nästjumbon Falkenberg hade svårt att skapa farliga målchanser, Elfsborg hade kontroll och hemmalaget skulle även göra 2-0 med tio minuter kvar från slutet. Efter en kontring passade Robert Gojani fram Deniz Hümmet i straffområdet, anfallaren gjorde ingen på Borås Arena besviken utan prickade behärskat in bollen i mål.

På stopptid kom även 3-0. Per Frick fick bollen efter en dålig hemåtpass och kunde från en väldigt snäv vinkel skicka in bollen bakom Hampus Nilsson i gästernas mål. Och Frick var inte klar där.

Anfallaren skulle även göra 4-0 i matchens absoluta slutskede. Efter ett mönsteranfall av Elfsborg var Frick siste man på bollen innan den passerade mållinjen.

- Vi gör en bra match. Vi går ner oss lite i perioder och det är då vi bjuder in dem i matchen. Sen stänger vi matchen i andra halvlek, säger Deniz Hümmet till C More efter matchen.

Elfsborgs 4-0-seger gör att de står på 36 poäng när tre matchet återstår. För Falkenberg är läget desto tuffare, laget är nästjumbo på 19 poäng.

Elfsborg: Rönning - Holst, Gregersen, Okumu, Strand - Gojani, Olsson, Holmén, Levi, Karlsson, Hümmet

Falkenberg: Nilsson - P. Karlsson, Johansson, T. Karlsson, Ericsson - Mathisen, Björkengren - Söderström, Wede, Carlsson - Pogrebnyak

Mötet mellan Elfsborg och Falkenberg börjar klockan 17.30, visas i C More Live och streamas på cmore.se.