TV: Elfsborg upp på andraplats

Elfsborg går mot en säker seger mto IFK Norrköping som forsätter att läcka bakåt.

Slitna efter långresa till Azerbajdzjan, 120 minuters spel i stark värme och nervpirrande straffläggning?

Glöm det!

Tre dagar efter den utflykten utklassade Elfsborg gästande IFK Norrköping med 3-0 (1-0).

Segern mot Inter Baku i Europakvalet i torsdags verkade tvärtom ha inneburit en rejäl boost av självförtroendet. Boråslaget rivstartade och bjöd hemmapubliken på både snabbt, offensivt, tekniskt och finessrikt spel under inledningen.

Anders Svensson fördelade bollar — slog han bort en enda passning under de först 45 minuterna? — och framåt skapade Viktor Prodell, Mikkel Beckman och Marcus Rohdén stor oro i Norrköpings försvarsled.

Det dröjde bara tio minuter innan 1-0 kom. Elfsborg rullade upp gästernas försvar med fyra-fem väggpass och Marcus Rohdén kunde elegant placera in bollen utom räckhåll för David Mitov Nilsson i Norrköpingsmålet. Östgötarna som glatt sig åt nio gjorda mål på de tre senaste matcherna skapade nu bara någon enstaka farlighet på hela matchen.

Bara kvarten in på andra halvlek kom också 2-0. David Mitov Nilsson räddade visserligen Johan Larssons straff — men när elfsborgskaptenen själv var först framme på returen hann IFK-målvakten inte med. Tre minuter senare punkterades matchen definitivt när Simon Hedlund sköt direkt på Daniel Mobaecks fot. En "hockeystyrning" som helt ställde Mitov Nilsson.

Publicerad 2014-07-27 kl 18:35

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.