TV: Fejzullahu sänkte Blåvitt – bröt Kalmars förlusttrend

Kalmar bröt tunga trenden - slog Blåvitt i Småland.
Erton Fejzullahu avgjorde i andra halvlek till 2-1 i allsvenskan.
- Alla mål är viktiga - men nu var det extra viktigt, säger KFF-anfallaren Erton Fejzullahu till C More.

IFK Göteborg ställdes i dag mot ett formsvagt Kalmar, med tre raka förluster, på ett soligt Guldfågeln Arena i Småland. Trots att Kalmar i veckan fick ett tungt besked med att Nanne Bergstrand blir sjukskriven och att duon Henrik Rydström och Jens Nilsson tar över, så tog laget kommandot i första halvlek.

Kalmar hotade först med ett farligt skott utifrån av Herman Hallberg, vilket pressade Erik Dahlin i bortamålet. Därefter var det Rasmus Elm tur att skjuta utifrån, men den gången fick han se bollen segla i ena stolpen.

Strax före halvtid hotade Blåvitt med en frispark i ribban, men mycket mer än så blev det inte för Göteborgslaget som gick till halvtidsvila med 0-0.

I andra halvlek blev det mer målrikt. Romario blev först nedriven i straffområdet och tilldelad straff, vilken han förvaltade väl genom att skjuta 1-0. Det stod sig inte särskilt länge, då Vajebah Sakor därefter kvitterade med nick på hörna till 1-1.

Till slut bröt dock Kalmar sin tunga trend. Erton Fejzullahu höll sig framme i straffområdet efter klackpass av Papa Diouf och sköt 2-1. Det räckte för seger.

- Alla mål är viktiga, men nu var det extra viktigt efter som att det blev ett avgörande till en vinst, säger KFF-målskytten Erton Fejzullahu till C More.

- Någon spelare släppte den, sedan en klack och sedan kom jag fri och sköt in den, fortsätter han.

Kalmar klev därmed upp på sjundeplats i serien på 23 poäng, medan IFK Göteborg är kvar på elfteplats i allsvenskan.

- Jag tycker att vi har bra kontroll första 35, men slarvar sista 10 i första halvlek. Vi slarvade lite, men hade ändå kontroll, så i efterhand var det ändå rättvist att vi vann, säger Fejzullahu.

Kalmar: Hägg Johansson - Dyrestam, Elm, Agardius - Eriksson, Hallberg, Elm, Akas - Diouf, Romario, Söderqvist.

Göteborg: Dahlin - Starfelt, Boo Wiklander, Nordström - Salomonsson, Sakor, Calisir, Wernersson - Affane, Omarsson, Charaisjvili.