TV: Fördel HIF i bottenstriden - körde över Falkenberg

4-1-segern mot Falkenberg var blytung - men den räckte inte för att säkra kvalplatsen.
Istället kommer Helsingborgs allsvenska öde avgöras i den allra sista omgången.
- Det blir en livsviktig match för hela klubben, säger tränaren Henrik Larsson.

De har radat upp förluster och tappat mark i tabellen. Men när det gällde som allra mest levererade Helsingborg.

Borta mot jumbon Falkenberg bärgade laget tre viktiga poäng genom att vinna med 4-1.

- Jag är nöjd, väldigt nöjd, över sättet vi tog oss an matchen, sättet vi utför den på, säger Henrik Larsson.

Sonen Jordan Larsson var den som spelade huvudrollen.

Efter att Mikael Dahlberg hade bränt ett jätteläge och Andreas Landgren nickat i ribban klev 19-årige Larsson in i målprotokollet efter en halvtimme. Bradley "SurpriseRalani stod för förarbetet när han trixade sig förbi och spelade in från högerkanten. Jordan Larsson fick öppet mål och rullade in 1-0.

Målet var Larssons första sedan mötet med Elfsborg den 10 juli.

Åtta minuter senare kom även 2-0. En lång frispark gick, via Mikael Dahlbergs skalle, fram till Jordan Larsson som tog med sig bollen på bröstet innan han placerade in sitt andra mål för kvällen.

- Fantastiskt skönt att göra mål. Det är nästan som att man har glömt bort hur det känns att göra det, sa Jordan Larsson till C More i pausvilan.

Helsingborg var inte färdiga där. I den andra halvleken kom även 3-0 sedan Bradley "SurpriseRalani levererat ett perfekt placerat distansavslut med 60 minuter på klockan.

Falkenberg skapade inte mycket, men lyckades ändå trycka dit en reduceringsboll i slutminuterna. Stefan Rodevåg målskytt från nära håll. Helsingborg hade dock matchen under full kontroll gjorde 4-1 i matchminut 90. Matthew Rusike målskytt från straffpunkten sedan Jesper Lange gjorts omkull.

4-1-resultatet räckte dock inte för att säkra kvalplatsen.

Gefle besegrade nämligen mästarna Malmö FF med 1-0 och är bara två poäng bakom HIF inför den sista omgången.

För Helsingborg väntar hemmamatch mot Jönköpings Södra. Gefle ställs mot Östersund på bortaplan.

Det blir ett drama.

- Det är som vi har pratat om ett längre period. Vi kommer inte få hjälp av någon. Vi måste fixa det själva. Vi måste ta de sista poängen, säger Henrik Larsson.

- Vi måste vara noggranna i våra förberedelser och ta oss an Jönköpings Södra på samma sätt som här. Det är en livsviktig match för hela klubben.