TV: Fortsatt blytungt i bottenstriden för FFF - efter Östersunds-kross

Falkenberg har det fortsatt blytungt i den allsvenska bottenstriden.
I bortamötet med Östersund åkte de på en tung 6-1-förlust.

Falkenberg hade innan mötet med Östersund inte vunnit en match på bortaplan sedan 9 juli och tabelläget såg kritiskt ut.

Det började dock bra för de gulklädda och i den åttonde minuten satte jättetalangen Jesper Karlsson 1-0 för bortalaget Falkenberg. Det efter att anfallaren kommit fri med målvakten och kunde placera in bollen bakom Östersunds-målvakten.

I den 28:e matchminuten åkte Douglas Bergqvist på en otäck smäll efter att ha krockat med en lagspelare. Strax efter kvitterade Alex Dyer för Östersund. Det genom att vackert skruva in bollen i bortre hörnet.

Precis innan pausvilan tog Östersund ledningen, via Alhaji Gero som gjorde sitt första mål för säsongen. Bara minuterna senare är Gero återigen framme och utökar ledningen till 3-1.

Hemmalaget fick i början av andra halvlek en straff som Nouri satte den säkert i högra hörnet. Några minuter senare kom ännu en smäll för Falkenberg då de fick ännu en straff emot sig - som Dyer satte säkert- 5-1.

Ken Sema fastställde slutresultatet till 6-1 vilket innbär att Östersund klättrade till en nionde plats. Falkenberg är kvar på botten med sina nio poäng.

Östersund: Keita, Karlsson, Mukiibi, Bergqvist, Widgren, Dyer, Bachirou, Nouri, Edwards, Gero, Somi

Falkenberg: Lundin, Sjöstedt, Juel-Nielsen, Svensson, Karlsson, Carlsson, Drage, Kwakwa, Vall, Karlsson, Nazari