TV: Gefle tog viktig poäng - Oremo kvitterade sent mot Elfsborg

Gefle såg ut att förlora hemma mot Elfsborg. Med tio man lyckades dock hemmalaget forcera in en kvittering genom Johan Oremo och ta en viktig poäng i kampen om nytt kontrakt.
- Lite synd, vi hade behövt tre poäng, säger Oremo till C More.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Gefle IF har stora problem med Elfsborg de senaste säsongerna. Inte sedan den 18 juni 2011 har Gefle lyckats besegra boråsarna på hemmaplan. Det är också den enda segern på elva försök.

Under söndagen såg det ut att bli en ny förlust för Gefle, men en sen vändning gav en pinne.

Dioh Williams fick bollen från Johan Betilsson och sköt snyggt in bollen via ribban fram till 1-0 i den 12:e mintuen.

Gästerna kom dock tillbaka i matchen. I den 19:e minuten slog Simon Lundevall, den tidigare Gefle-spelaren, en mycket fin frispark som tog i kryssribban och ut. På returen var Per Frick vaken och stötte in 1-1.

Issam Jebali skulle sedan se till att Elfsborg även tog ledningen. I den 26:e minuten dunkade han in bollen fram till 2-1.

En kvart in i den andra halvleken var Simon Lundevall ytterst nära att bli målskytt. Men än en gång stod ribban i vägen för mittfältaren.

Det skulle gå från tungt till blytungt för Gefle när backen Anton Lans satsade hårt mot Issam Jebali och kom upp med foten mot huvudet på Jebali. Domaren visade rött kort för Lans.

Men trots tio man så forcerade hemmalaget in en kvittering i matchens sista minut och gav Gefle en viktig poäng i bottenstriden. Laget har nu sex poäng upp till HIF på kvalplats.