TV: Gefleseger efter sen chockvändning mot HIF

Helsingborgs IF tog emot jumbolaget Gefle på Olympia. Det såg bra ut för HIF med bara minuter kvar av matchen - då chockvände Gefle på en minut genom två sena mål och vann med 3-2.

Inför kvällens möte stod Gefle på endast åtta inspelade poäng efter två vinster och två oavgjorda. Det skiljde sju poäng upp till Djurgården på kvalplats och ytterligare två till Hammarby på säker mark.

Gefle tog en tidig ledning. Redan efter sex minuter var bollen i nät. Johan Bertilsson blev målskytt när han slog ett inlägg mot mål som letade sig ända in i nätmaskorna. Johan Oremo störde framför mål men fick aldrig någon touch på bollen.

Efter en halvtimme spelad upfattade HIF.s Lalawele Atakora snabbt att en farlig situation i Gefles straffområde. Bollen rensades inte undan snabbt nog efter ett skottförsök av HIF - då högg Atakora på chansen metern framför mål och kvitterade för Helsingborg.

HIF vann avsluten i första halvlek med 8-2, samt bollinnehavet med 65-35. Målen var dock jämt fördelade mellan lagen efter första halvlek.

- Vi måste attackera mer och vara mer självsäkra, sade målskytten Atakora under halvtidspausen.

Till en början i andra halvlek skapades inga riktigt klara målchanser för något av lagen. Jordan Larsson försökte hota Gefle genom ett bicycletaförsök - men Andreas Andersson i Geflemålet hade inga problem med avslutet.

Med en kvart kvar av matchen slog inhopparen och nyförvärvet Bradley "Surprise" Lalani till för Helsingborg. Surprise smekte in den i bortre, vilket gav HIF en 2-1-ledning.

Men ledningen skulle inte hålla sig ända in till slutsignalen. Johan Oremo var stark på ett inlägg och knoppade in 2-2-kvitteringen i den 87:e minuten.

Gefle chockade sedan HIF när Jonas Lantto slog in 3-2 bara minuten efteråt - genom ett tungt långskott.

3-2-ledningen stod sig minuterna kvar av matchen. Gefle inkasserade därmed tre blytunga poäng i bottenstriden.

Helsingborgs startelva: Chencinski - Landgren, Bindelöv, Helstrup Jensen, Eriksson - Atakora, Mårtensson, Wede, Christensen - Larsson - Rusike

Gefles startelva: Andersson - Florén, Nadeau, Rauschenberg, Portin - Lantto, Bååth, Nilsson, Bertilsson - Oremo, Skrabb