TV: Hammarby hjälpte AIK i kampen om silvret

IFK Norrköping siktar på att knipa det allsvenska silvret. Under söndagen fick man kämpa hårt för att få med sig en poäng från mötet med Hammarby.

Malmö FF har redan firat guldet och Norrköping och AIK tar hand om platserna som ger spel i kvalet till Europa League. Därmed tampas de två sistnämnda lagen om det ärofyllda silvret.

För Hammarby var det säsongens sista hemmamatch och närmare 23 000 biljetter var sålda. Kanske var det även Nanne Bergstrands sista som klubbens tränare. Varken han eller klubben har gett besked om framtiden.

Bergstrand ändrade på flera positioner efter förlusten mot Östersund. Av olika skäl är Birkir Már Sævarsson, Joseph Aidoo, Fredrik Torsteinbø, Pa Dibbba utanför startelvan. På topp fick Romulo och Alex, tillbaka efter avstängning, chansen från start.

Det dröjde egentligen ända till den 40:e minuten innan det hettade till på allvar. Först var Saetra nära att nicka in bollen bakom Pekings målvakt Langer. Därefter var Jajic nära att sätta ledningsmålet efter ett skott.

Sekunderna därefter svängde det åt andra hållet då Norrköping hade ett fint anfall men Kristinsson lyckades klistra bollen.

Det skulle också komma ett mål strax innan halvtid. Arnór Smárason fick på ett skott som letade sig in bakom Langer, 1-0 till Hammarby.

Målskytten var nära direkt igen när domaren blåste igång den andra halvleken. Den gången räddade dock Langer distansskottet.

1-0 stod sig ända fram till den 78:e minuten. Då stod Kalle Holmberg på rätt plats vid rätt tillfälle och sköt lurigt in kvitteringen.

Med ett par minuter kvar av ordinarie tid var Norrköping oerhört nära att vända helt på steken. Inhopparen David Moberg Karlsson lurade först bort två Bajen-försvarare innan bollen letade sig fram till Holmberg som drämde bollen i stolpen.

Resultatet stod sig matchen ut och därmed har Norrköping en poäng mer än AIK som har en match mindre spelad.

Hammarby: Kristinsson; Solheim, Saetra, Magyar, Batan, Smarason, Bakircioglu, Israelsson, Jajic, Alex, Romulo.

IFK Norrköping: Langer; Wahlqvist, Johansson, Dagerstål, Telo; Bärkroth, Tekie, Sjölund, Eliasson; Andersson, Holmberg.